رفتن به محتوای اصلی

انفجار در نطنز را محکوم می کنیم!

انفجار در نطنز را محکوم می کنیم!

روز ۲۲ فروردین (۱۱ آوریل) در تأسیسات هسته ای نطنز خرابکاری و انفجاری صورت گرفت که خسارات زیادی به بار آورد. رسانه‌های شناخته شده‌ی آمریکائی و اسرائیلی از جمله نیویورک تایمز و جزورالم پست حمله به این تاسیسات را به دولت اسرائیل نسبت دادند. اما دولت اسرائیل رسماً مسئولیت این اقدام را نپذیرفته است. پس از این خرابکاری جمهوری اسلامی اعلام کرد بخش غنی سازی اورانیوم با ظرفیت ۶۰ در صد را راه اندازی مینماید.

هدف از این اقدام خرابکارانه، سنگ اندازی در راه مذاکرهای است که در ارتباط با برجام آغاز شدهاست. در تیر ماه سال گذشته نیز مرکز مونتاژ سانتریفیوژهای پیشرفته‌ی نطنز در اثر انفجار از کار افتاد که مجموعه‌ی شواهد بر دخالت دولت اسرائیل در این انفجار دلالت داشت. در کنار عملیات مرتبط با انفجارها، موضوع عملیات ایذایی دریایی علیه کشتی‌های ایران هم طی روزهای اخیر مطرح بوده که نشان از افزايش تنش میان دو حکومت در تلآویو و تهران دارد. دولت اسرائیل طی چند سال اخیر به بهانه‌ی برنامه‌های جمهوری اسلامی در هر دو عرصه هسته‌ای و سیاست‌های منطقه‌ای، تهاجمی چند وجهی را علیه جمهوری اسلامی به اجرا گذاشته است. با ربودن اسناد پروژه‌ی اتمی از داخل کشور، کاشتن ماموران خود در مراکز اتمی، ترور متخصصان هسته‌ای کشور، زدن پایگاه‌ها و نیروهای جمهوری اسلامی در سوریه، تلاش کرده است به مواضع ضد اسرائیلی رژیم پاسخ دهد.

جمهوری اسلامی نیز طی چهار دهه با اقدامات تحریک آمیز، با شعار نابودی اسرائیل، ایجاد و حمایت از گرو‌ه‌های شبه نظامی در کشورهای پیرامونی اسرائیل، بیشترین خدمت را به حکومت دست راستی نتانیاهو در اسرائیل کردهاست. این حکومت خصومت با اسرائیل را ایدئولوژیک کرده و به یکی از ارکان سیاست خارجی خود در منطقه و جهان تبدیل کردهاست. هم حکومت اسرائیل هم جمهوری اسلامی هر دو حکومتهائی تروریستی هستند. این دو حکومت در بیاحترامی به پیمانها و معاهدات بین المللی از همدیگر سبقت میگیرند. ضرورت دارد که در سپهر سیاسی کنونی ایران اقدامات خرابکارانه‌ی آن‌ها توسط همه‌ی نهادهای دموکراتیک و نیروهائی که در صف مردم ایستادهاند، به‌شدت محکوم شود.

اکنون که دریچهای برای مذاکره گشوده شده است، دولت اسرائیل میخواهد با این اقدامات خرابکارانه‌ی خود روند مذاکره را متوقف نماید. در نتیجه‌ی چنین اقداماتی، امکان به‌هم خوردن مناسبات با کشورهای امضا کننده‌ی برجام و تداوم تحریم‌های کمرشکنی که مردم ایران را به خاک سیاه نشانده است، وجود دارد. اقدام تخریبی اسرائیل در تاسیسات نطنز، احتمال نشت مواد رادیو اکتیو را هم به دنبال دارد که میتواند امنیت جانی مردم ایران را به خطر اندازد. تداوم چنین اقداماتی منطقه را ناامنتر کرده و به آتش شعلههای جنگ خواهد دمید.

حزب چپ ایران(فدائیان خلق) انفجار در تاسیسات نطنز را که مستقیما امنیت جانی مردم ایران را به خطر میاندازد، به شدت محکوم میکند. این اقدامات به تشدید فضای تنش و ناامنی میانجامد و در تداوم خود چه بسا زمینهساز جنگ و بی‌خانمانی بیشتر مردم منطقه بشود و در خدمت رشد و تقویت گروه‌های تروریستی قرار گیرد. ما از جریانات سیاسی مدافع صلح و آزادی، از فعالان استبداد ستیز و مدافع دموکراسی تقاضا میکنیم با هر امکانی که دارند صدای اعتراض خود را عليه اقداماتی که می تواند منطقه را به آتش بکشد، رساتر کنند. ما از سازمان ملل و نهادهای بین المللی میخواهیم که در مورد عملیات خرابکارانه در تاسیسات هسته ای نطنز تحقیق به عمل آورد و عاملین و آمرین آن را محکوم نماید.

هیئت سیاسی- اجرائی حزب چپ ایران(فدائیان خلق)

۲۶ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۵ آوریل ۲۰۲۱

دیدگاه‌ها

جواد

این اززیبایی های اندیشه حزب چپ است .افت وخیزداردولی درس می گیردوپرتوان تربرمیخیزد.وهمین نشان میدهد که میخواهدتغییری ایجادکند.وهمین یعنی سیاست .

ی., 18.04.2021 - 11:19 پیوند ثابت
منوچهر گلشن

بیانیه منصفانه و خوبی ست و از هیئت سیاسی ـ اجرایی حزب چپ ایران (فدائیان خلق) بابت صدور این بیانیه سپاسگزاری می کنم!
انفجار در نطنز محکوم است! چه خرابکاری باشد و چه به علت فنی اتفاق افتاده باشد! حقیقت در دیکتاتوری اسلامی، همانند هر  دیکتاتوری دیگری، قربانی مصلحت حکومت می شود! در دو سوی این ماجرا می تواند دو حکومت تروریستی ایستاده باشند و یا نه. اما حقیقت همانگونه که به درستی در بیانیه به آن اشاره شده و تنها طرفداران این دو حکومت آن را نمی بینند اینست این دو حکومت بطور دائم به نقض حقوق بشر مشغولند و از ترور به عنوان ابزاری برای حکومت بهره می برند! یعنی به سادگی حکومتهایی تروریستی هستند! اگرچه بحث حقوق حکومتهای تروریستی یا حکومتهایی که از تروریسم در جهت اهداف خود بهره می برند بحث کسترده و بازی ست!
واقعیت دیگری که آشکار هست اینست که حکومتهای ایران و دست راستی های اسرائیل در بزنگاههای مختلف به هم پاس گل می دهند!
دیگر آنکه اگر کسانی که متحد سیاسی بالقوه ما نیستند بگویند "شب سیاهست" ما نباید از بیان این حقیقت طفره رویم که "شب سیاهست"! 

ش., 17.04.2021 - 18:32 پیوند ثابت
صالح

اگر باعث شده باشدکه تغلیظ اورانیم عقب بیفتد چه آیا بازهم خطااست. الان روحانی دیگرابایی ازگفتن نوددرصد ندارد.بگذریم ازاینکه چه بمب تولید بشود یا نه نفعی به حال مردم ندارد.وقتی ثروت مردم به تنها جایی که خرج نمیشودبرای همین مردم است دیگرچه دفاع کردن ازغلظت بیست یا شصت یانود و یا هرجایی که آنها باهم میجنگند.

ش., 17.04.2021 - 00:46 پیوند ثابت
فرخ نگهدار

این بسیار نیکوست که هیات سیاسی حمله تروریستی نطنز را محکوم کرده است. 
هیات سیاسی باور دارد که 
ایران و اسرائیل در بی‌احترامی به پیمان‌ها و معاهدات بین المللی از همدیگر سبقت می‌گیرند. 
این قضاوت عادلانه نیست. برنامه هسته ای جمهوری اسلامی کاملا تحت نظارت آژانس هسته ای قرار دارد. ایران عضو پیمان منع اشاعه سلاح های هسته ای است و توافق نامه برجام را امضا کرده و کاملا حاضر به همکاری با آژانس باقی مانده است. هیچ گزارش در مورد وجود سلاح های کشتار جمعی در ایران وجود ندارد. در حالیکه اسرائیل زراد خانه سلاح های کشتار جمعی است. اسرائیل هرگز به معاهده منع سلاح های هسته ای نپیوسته و هرگز اجازه نداده است ذخائر نظامی هسته ای آن کشور مورد نظارت قرار گیرد. 
ایران از کدام قطعنامه شورای امنیت سرپیچی کرده است؟ در حالیکه قطع نامه های الزام آور از 224 تا 2334، مصوب شورای امنیت در باره ضرورت اراضی اشغالی توسط اسرائیل و رعایت حقوق ملت فلسطین صادر شده و در 70 سال اخیر اسرائیل از اجرای آن سرپیچی کرده و این سرپیچی کرده است. 
در شرایطی که دست راستی ترین نیروها خصمانه ترین مواضع را علیه حکومت جمهوری اسلامی دارند، و در شرایطی که حکومت جمهوری اسلامی هم علیه نیروهای چپ به فشار و سرکوب متوسل می شود، خطری که بشدت ما را تهدید می کند این است که در مبارزه علیه حکومت استبدادی با اراجیف دست راستی های افراطی همزبان نشود. 
حد گردن کشی و زور گویی اسرائیل در مناسبات بین الملل با هیچ کشوری قابل قیاس نیست.  
رژیم های ایران و اسرائیل در بیانیه هیات سیاسی هر دو «حکومت هایی تروریستی» معرفی شده اند. جز دست راستی ترین نیروها در جهان هیچ کشوری رژیم ایران را تروریستی نمی شناسد. علیرغم انتقاد شدید بسیاری از دولت ها و احزاب از اسرائیل به خاطر دست زدن به عملیات تروریستی، اما تروریستی دانستن حکومت اسرائیل خطاست. فرق است بین حکومتی که دست به اقدامات تروریستی می زند و حکومتی که تروریستی است. اطلاق چنین عنوانی به یک حکومت مستقر و به رسمیت شناخته شده توسط جامعه جهانی نشانه بی مسئولیتی و غیرپاسخگو بودن است. 

جمعه, 16.04.2021 - 10:31 پیوند ثابت

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید