رفتن به محتوای اصلی

گذر و نظری بر رویدادهای کارگری هفتە

گذر و نظری بر رویدادهای کارگری هفتە

نشانە های عقب نشینی کارفرما و دولت در هفتە سوم اعتصاب هفت تپە، ادامە اعتراضات بە حق پرستاران در گیلان و مشهد و حملە وحشیانە نیروهای سرکوبگر بە پرستاران در مشهد، تجمع اپراتورهای پست فشار قوی برق "کلاه‌زردها" در کرمانشاه، زنجان و هرمزگان، عقب نشینی وزارت نفت در پی اعتراضات کارگران شرکت های پیمانکار در صنعت نفت، ادامە اعتراضات کارگران شهرداری در کوت عبدالله، تجمع بازنشستگان فولاد اصفهان مقابل دادگستری شهر، تجمع بازنشستگان و کارکنان مخابرات، تجمع جمعی از کارگران کشت و صنعت کارون، تجمع کارگران معدن امین یار فاریاب، تجمع کارگران کیسون، تجمع پاکبانان بوشهر، مهمترین رویدادهای کارگری هفتە بودند.

نشانە های عقب نشینی کارفرما و دولت در هفت تپە در هفتە سوم اعتصاب
اعتصاب کارگران مجتمع صنعتی – کشاورزی نیشکر هفت تپە در شهر شوش وارد سومین هفتە خود شد. این اعتصاب بە رغم همە تلاشهایی کە برای دره شکستن آن توسط مسئولین دولتی، کارفرما و عوامل آنها در تشکل های حکومتی بە عمل آمدە همچنان با قوت ادامە دارد و کارگران علاوە بر حفظ همبستگی و استواری روی مطالبات شان همچنان در اعتصاب هستند.

کارگران اعتصابی در ادامە کنش های مطالباتی شان در این هفتە مبادرت بە تظاهرات در مقابل فرمانداری شهر شوش نمودند. ادامە اعتصاب مقاومت هوشیارانە کارگران و افزایش حمایت های مردمی از کارگران موجب شد تا " امید اسدبیگی"کە ظاهرا آزاد است در صحنە حاضر شود و بگوید علت ندادن دستمزدها توقیف پول های شرکت است و با این حال در تلاش است بزودی دستمزد معوقە یک ماە کارگران را بپردازد! وزیر تعاون، کار و رفاە نیز گفتە است اعتبار دفترچە های بیمە کارگران را تمدید می کند.

واکنش کارگران در خصوص این اظهارات تاکید بر پذیرش همە مطالبات شان است. تجربە این اعتصاب بار دیگر مشخص کرد کە کارگران تنها در اثر مبارزە سازمان یافتە، همبستگی، مقاومت روی مطالبات عادلانە شان و خبر رسانی بە جامعە و جلب حمایت کارگران و گروەهای اجتماعی عدالت خواە است کە می توانند بە مطالبات شان برسند.

نکتە حائز اهمیت دیگر در این اعتصاب این است کە شکل گیری و هدایت آن در شرایطی انجام شدە کە رهبران اعتصابات پیشین و سندیکا یا در زندان هستند و یا از کار اخراج و تحت نظر ماموران امنیتی قرار دارند. و این بە معنی آن است کە با بگیر و ببند و اخراج رهبران سندیکایی نمی توانند مانع از تداوم اعتراضات حق طلبانە کارگران شوند. بازداشت روزنامە نگاران و برگرداندن "سپیدە قلیان" بە زندان کە نقش برجستە و موثری در انعکاس اخبار اعتصاب سال گذشتە هفت تپە داشتند، نیز نتوانست مانع انعکاس گستردە اخبار اعتصاب کنونی شوند! نتیجە اینکە هر مبارزی را بە بند می کشند، مبارز دیگری جای او را می گیرد.

ادامە اعتراضات پیگیرانە پرستاران و هجوم وحشیانە ماموران سرکوبگر بە پرستاران
اعتراضات پرستاران بە رفتار شرکتهای واسطەای کە نیروی کار آنها را خرید و فروش می کنند و بە قراردادهای ٨٩ روزە استخدامی استثمارگرانە کە موجب از بین بردن امنیت شغلی و اجتماعی شان می شوند و بە دستمزدهای ناچیز همچنان ادامە دارند. در این هفتە علاوە بر پرستاران گیلانی کە نسبت بە قراردادهای ٨٩ روزە بار دیگر تجمع و اعتراض نمودند و خواهان استخدام خود توسط دانشگاە علوم پزشکی شدند، تجمع دیگری نیز توسط پرستاران مشهدی انجام گرفت کە مورد یورش وحشیانە نیروهای امنیتی و لباس شخصی های مزدور و دستجات اوباش حقوق بگیر مواجە شد. در جریان این یورش شماری از پرستاران مورد ضرب و شتم قرار گرفتە و مجروح و حداقل ١٠ تن از آنها توسط عوامل همان دستگاهی کە جهت دادخواهی بە آن پناە بردە بودند دستگیر شدند! یک روز بعد از این یورش بربرمنشانە، رئیس خانە پرستار مشهد در خصوص این یورش گفت: "متاسفانه صبح روز گذشته طی گردهمایی آرام و مسالمت آمیز همکاران شاغل در علوم پزشکی (پرستاران جان برکف ) در مقابل خانه عدالت و دادگستری شهر شهید پرور مشهد اتفاقاتی افتاد که موجب رنجش و ناامیدی پرستاران خسته از میدان جنگ مبارزه با بیماری کرونا که به قصد تظلم و دادخواهی به قوه قضاییه پناه آورده بودند تا صدای قانون خواهی و دادخواهی خود را که طی سالها به هر کجا رسانده بودند شنیده نشده بود به مقامات قضایی برسانند، مورد تعرض قرار گرفته و در ابتدای ساعات شروع گردهمایی بدون هیچ تذکر قبلی، ماموران نیروی انتظامی سیاه پوش و موتور سوار، زیرگیری شده و پاهای خسته شان که جهت مداوای بیماران کرونایی تا صبح استراحت نکرده بود، مورد نوازش با موتور سیکلت قرار گرفته و سر و تن این خستگان و جان برکفان و مدافعین سلامت نیز با شوکر و باطوم و حتی با کشیدن موی سر بانوان پرستار، خستگی پنج ماه مبارزه‌ی بی‌امان با بیماری کرونا را چه خوب از تن آنها به در کردند". یورش بە پرستاران حق طلب در مقابل دادگستری (بخوان بیدادگستری) مشهد نشان می دهد کە مسئولین دولتی و قضایی مدعی عدالت مایل نیستند بە مطالبات پرستاران پاسخ مثبت بدهند و سعی دارند با سرکوب و ارعاب اعتراضات پرستاران را فرو نشانند و رویە استثمارگرانە موجود را بە هر قیمتی کە هست حفظ نمایند زیرا منافع اکثر آنها با شرکت های واسطەای و صاحبان بیمارستان ها چنان درهم تندیدە شدە کە ادامە اعتراضات پرستاران آن را تهدید می کند. با این همە این اعتراضات بە رغم سرکوبها ادامە خواهند یافت و افکار عمومی نیز از پرستاران و مطالبات برحق شان دفاع خواهند کرد.

ادامە اعتراضات اپراتورهای برق فشار قوی در کرمانشاە، زنجان و هرمزگان
در ادامە اعتراضاتی کە از مدتها پیش توسط اپراتورهای برق فشار قوی در مناطق مختلف کشور شروع شدە است، در این هفتە نیز این اعتراضات توسط اپراتورها موسوم بە کلاە زردها در کرمانشاە، زنجان و هرمزگان با سە تجمع اعتراضی مقابل دفاتر شرکت توانیر ادامە یافت. خواست اصلی اپراتورها کە بصورت قرارداد معین در شرکت توانیر کار می کنند، تبدیل وضعیت شغلی از قراردادی بە رسمی و اعتراض بە تعللی است کە مدیران توانیر برای استخدام شان می کنند. این گروە کە اکثرا متخصص و مهندس و تکنیسین و از آگاهی و توان سازمانگری بالایی بهرمند هستند، ضرورت مبارزە همزمان و مشترک را خوب درک می کنند و بە رغم پراکندگی جغرافیایی شان معمولا همزمان مبادرت بە تجمع می کنند. به همین جهت قادر هستند مدیران توانیر را وادار بە پذیرش خواستە شان نمایند. نکتە قوت دیگر آنها تخصص و نیاز بە تخصص آنهاست کە تا حدودی امنیت شغلی شان را حفظ می کند. تغییر شرایط استخدامی آنها باعث افزایش دستمزد و سایر مزایای شغلی کە فعلا از آنها محروم هستند می شود، به همین جهت افزایش دستمزد نیز کە از این طریق پیگیری می شود، در بطن مطالبە اصلی آنها قرار دارد.

عقب نشینی وزارت نفت در پی اعتراضات کارگران شرکت های پیمانکار در صنعت نفت
اعتراضات متعدد کارگران شاغل در شرکتهای پیمانکار فعال در صنعت نفت، موجب واکنش و عقب نشینی مدیر عامل صنعت نفت شد. بە گزارش ایلنا "مسعود کرباسیان" مدیر عامل شرکت نفت، در ابلاغیەای دستور پرداخت مرتب دستمزدها حداکثر در پنجم هر ماە را دادە است. او همچنین گفتە است کە مفاد قانون کار بایست در همە شرکتها و کارگاە ها بە اجرا درآید، حق بیمە کارگران، حقوق و دستمزدها و مالیات آنها با چک های بانکی جداگانە پرداخت شود. شایان ذکر است کە خواست اصلی کارگران پیمانکاری ها غیر پروژەای، انحلال این شرکتها و استخدام کارگران شان توسط وزارت نفت بطور رسمی است. مدیر عامل شرکت نفت تلاش نمودە با مقید نمودن صاحبان شرکت های پیمانکار بە رعایت برخی از حقوق قانونی کارگران زورگویی ها و قانون ستیزی آنها علیە کارگران را اندکی تخفیف دهد بلکە از اعتراضات کارگران بکاهد. ولی بطوریکە از مفاد ابلاغیە وی بر می آید خواستە اصلی کارگران را بی پاسخ گذاشتە است. کارگران همانطور کە توانستند با مبارزات شان مدیر عامل شرکت نفت را بە عقب نشینی وادار نمایند، با تداوم مبارزات شان می توانند بە خواست اصلی خود نیز برسند.

ادامە اعتراضات کارگران شهرداری ها
اعتراضات کارگران شهرداری ها نسبت بە پرداخت نکردن دستمزدها و برخی مطالبات صنفی دیگر همچنان ادامە دارند. در این هفتە کارگران شهرداری کوت عبدالله، کە سە ماە است دستمزدهای شان را پرداخت نکردەاند بار دیگر در مقابل استانداری خوزستان تجمع و خواستار پرداخت آن شدند.

تجمع بازنشستگان و کارکنان مخابرات
تجمع اعتراض کارکنان و بازنشستگان مخابرات در ٩ تیر نیز یکی از مهمترین رویدادهای کارگری هفتە بود کە حکایت از گسترش و تعمیم نارضایتی و اعتراضات بە میان گروە های وسیعتری از جنبش مزدبگیران و سرریز شدن صبر و تحمل آنها دارد. رعایت نشدن حقوق و شرایط کاری و استخدامی مطابق توافقات بعد از واگذاری شرکت و عدم اجرای آیین‌نامه استخدامی مصوب سال ۸۹ هیات مدیره مخابرات، اجرای کامل قانون جامع خدمت رسانی به ایثارگران و تبدیل صندوق بازنشستگی کارکنان مدیریت خدمات کشوری بر مبنای ماده ۲۱ قانون مدیریت خدمات کشوری مطالبات مهم کارکنان مخابرات هستند. جالب اینکە در مخابرات تحت مالکیت سپاە آنچنان روابط سرمایەدارانە جا افتادە کە سرداران حاکم حتی رعایت حقوق همان "ایثارگرانی" را کە در مخابرات کار و از نام آنها برای تصاحب رانتی و رایگان مخابرات سواستفادە کردند نمی کنند. در واقع هیچ تفاوت اساسی بین سرمایەدار اسلامی، یهودی، مسیحی و غیرە نیست. درست همانطور کە تفاوت اساسی بین کارگران اهل هیچ کدام از مذاهب نیست. همە آنها بە یک اندازە توسط سرمایە داران هم کیش شان استثمار می شوند. برای صاحبان سرمایە ارزش سود بالاتر از انسانیت، ملیت و کیش و آئین است.

تجمع های جداگانە بازنشستگان فولاد اصفهان، کارگران کشت و صنعت کارون، کارگران معدن امین یار فاریاب، کارگران کیسون و پاکبانان بوشهر از دیگر اعتراضات هفتە بودند کە اخبار آنها در برخی رسانەها انعکاس یافتند. اما ابعاد اعتراضات بسی گستردە تر و نارضایتی کارگران و زحمتکشان از حکومت عمیق تر از آن هستند کە گوشە هایی از آنها در رسانە ها منعکس می شوند.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید