رفتن به محتوای اصلی

در برابر نئولیبرالیسم

در برابر نئولیبرالیسم

https://t.me/joinchat/g10Ky-L8l8lmMWNh

اسامی کتاب های به قلم ایشان:

- در برابر نئولیبرالیسم و جهانی سازی

- سرمایه داری یا مسیر توسعه انسانی سوسیالیسم

- رئآل پلیتیک انقلابی لنین (و پاسخ به پسامارکسیسم)

- افسانه طبقه متوسط (پیرامون کار، فناوری، طبقه اجتماعی و مبارزه طبقاتی)

- کارنامه نئولیبرالیسم در ایران (خصوصی سازی در آیینه پژوهش)

- فروپاشی لیبرال دموکراسی ( نقد فلسفه سیاسی نئولیبرلیسم ) – در مراحل انتشار

ناشر همه موارد نشر گل آذین است.

رفیق امیدی همچنین مقالات متعددی در حوزه اقتصاد سیاسی، مسائل اجتماعی و مبارزه طبقاتی نوشته است.

Audio file
Audio file

سوالات طرح شده در جلسه

  • با توجه به اینکه به تاثیر مخرب نئولیبرالیسم بر زندگی کارگران و زحمتکشان اشاره کردید، لطفا شواهد و مصادیق این موضوع در زندگی کارگران ایران را قدری بیشتر باز کنید.
  • ما در صحبت تون به این نکته تاکید کردید که نئولیبرالیسم فقط پیامدهای اقتصادیش مثل افزایش فاصله طبقاتی نیست که به جامعه آسیب زده بلکه در ابعاد اجتماعی هم پیامدهای منفی زیادی داشته. بد نیست که قدری در این باره بیشتر توضیح بدید.
  • در صحبت شما و همینطور نوشته هاتون نه تنها هیچ تاکیدی بر شکل گیری یک اقتصاد ملی از طریق رشد و توسعه بر پایه بورژوازی ملی در برابر نئولیبرالیسم نمی شود، بلکه به شکل های مختلف آن را غیر ممکن می دانید. آیا این به معنی اعتقاد به اینه که باید با یک انقلاب سوسیالیستی، سوسیالیسم را جایگزین نئولیبرالیسم کرد؟ آیا در جامعه ما شرایط انقلاب سوسیالیستی وجود دارد؟
  • شما مطرح می کنید که بازگشت به سرمایه داری تنظیم شده و اقتصاد کینزی و دولت رفاه ممکن نیست . چه دلایلی برای این باور دارید و در این صورت چه باید کرد؟
  • رفیق امیدی درود بر شما ضمن خوشامد گروهی معتقدند سیاست های اقتصادی در ایران از مشی نئولیبرالیستی پیروی نمی کند و بطور مشخص موضوع غارتکری را به عنوان شیوه ی سرمایه داری غالب در ایران میدانند افتصاد دانانی مثل کمال اطهاری نئوفئودالیزم را در ایران حاکم میدانند و براین مدعا هستند که تئولیبرالیسم از انجا که سرمایه و ابزار تولید و ماشین آلات و تکنولوژی را میآورد مترقی است چون نیروهای مولده را رشد می دهد و اینها حتی از مارکس نیز برای این مدعا فاکت می آورند پاسخ شما به این نظریه ها چیست؟
  • رفیق امیدی عزیز با درود به شما. متاسفانه یک تلقی عمومی وجود دارد که مرحله نئولیبرالیستی را مترادف با سطح رشد نظام سرمایه داری در هر کشوری می دانند و به همین دلیل در حوزه پیرامونی از جمله ایران به این استدلال متوسل می شوند که چون توسعه سرمایه داری به مفهوم کلاسیک انجام نشده بنابراین نیولیبرالیسم یک توهم ذهنی است. حالا با توجه به تجربه شیلی، اندونزی و ارژانتین که اولین آزمایشگاه پیاده سازی برنامه های نئولیبرالی در سطح جهانی بوده است این سوال مطرح می شود که آیا نئولیبرالیسم به سطح رشد اقتصادی جوامع ارتباط دارد یا مناسبات اقتصادی حاکم بر این جوامع که می تواند به عنوان کشورهای توسعه نیافته هم باشند؟
  • باتوجه به تسلط نئولیبرالیسم حاکم بر اقتصاد ایران آیا اثری از پدیده ای بنام سرمایه ملی مشهوداست؟ شما چه پیشنهادی برای رهائی اقتصاد ایران ازسلطه نئولیبرالیسم دارید؟
  • درشرایط حاکم بر روابط اقتصادی در جهان امروز، آیا هنوز مسئله خودکفائی اقتصادی معنی ومفهومی دارد؟ ودربرنامه ریزی اقتصادی ، آیتمی بنام برتری نسبی(مزیت های نسبی)باید لحاظ شود؟
  • به نظر شما اینکه در این دوره نامزد منتخب اصول گراها به ریاست قوه مجریه رسید، آیا تغییراتی در پیشبرد سیاستهای نئولیبرالیستی در کشور ایجاد خواهد کرد؟
  • با درود فراوان. اگر مبنای نئولیبرالیسم را کودتای پینوشه بدانیم چگونه است که این مقوله در ایران عموما در 20 سال اخیر مطرح میشود.آیا در کشور های دیگر هم همینطور بوده یا این غفلت به ایران مربوط میشود؟
  • با درود رفیق امیدی بعد ار فروکش کردن کرونا وضع کشورها را که همه متضرر از این مسئله شده اند را چطور می بینید ؟ ایا میتوانند این سیستم نئولیبراابسم تعدیلی در سیاست خود را ادامه دهند و این فشاری که مردم متحمل شده اند را کاهش دهند
  • رفیق امیدی ، اگر مناسبات نئولیبرالی در نظام سرمایه‌داری حاکم بر کشور را اگر امری زیربنایی بدانیم، این زیربنا از کدام روبناهای سیاسی و فرهنگی برخوردار است؟
  • آیا جنبش انقلابی مردم ایران بدون رویارویی با روبناهای مزبور می‌تواند با نئولیبرالیسم حاکم مبارزه موثری داشته باشد؟
  • سرمایه داری تولیدی ایران را کمتر از سرمایه داری تجاری ایران،منحرف و در مسیر نئولیبرالیسم نمی دانید.
  • از طرفی با صنعت زدایی، طبقه کارگر را در ایران بحق در حال کوچک شدن می دانید.
  • آیا تمایل سرمایه داری تولیدی ایران را به نئولیبرالیسم در عمل به نغع آن می بینید و به وسیله نئولیبرالییم جهانی پذیرفته خواهند شد؟ اگر به نفع سرمایه داری تولیدی ایران نباشد که به سمت نئولیبرالیسم برود، آیا با گسترش سرمایه داری تولیدی، طبقه کارگر در ایران رشد نخواهد کرد، و بعبارتی امروز متحد طبقه کارگران ایران سرمایه داری تولیدی در مقابل سرمایه داری تجاری نیست؟

 

دیدگاه‌ها

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید