رفتن به محتوای اصلی

با وحدت دو بخش حزب دموکرات کردستان ايران، صفحه جديدی در تاريخ آن ورق خورد

با وحدت دو بخش حزب دموکرات کردستان ايران، صفحه جديدی در تاريخ آن ورق خورد

 

گفتگوها و رايزنی های چند ساله حزب دموکرات کردستان ایران و حزب دموکرات کردستان به ثمر نشست و دو پاره از هم جدا شده پس از ۱۶ سال بهم پيوسته و با انتشار بيانيه ای وحدت خود را اعلام نمودند. در بيانيه آمده است: "از امروز فعالیت جداگانەی دو طرف حزب دمکرات پایان می پزیرد. تشکیلات، ارگان‌ها، نهادها و مٶسسات هر دو حزب در کوردستان و خارج از کشور، بر طبق توافقات دوجانبە و راهکارهای تعیین‌شدە و با نظارت و رهنمودهای رهبری مشترک، تحت عنوان حزب دمکرات کوردستان ایران، بە هم پیوستە و بە فعالیت خود ادامە می‌دهند."

حزب دموکرات کردستان ايران سالدارترين حزب در کردستان ايران است که در بين مردم آن ريشه های عميقی دارد و  دو رژيم ـ محمدرضا شاه و جمهوری اسلامی ـ قادر نشده اند به حيات آن پايان بخشند و ريشه آن را در کردستان بخشکانند. اين حزب در طول حيات خود پيگيرانه از حقوق ملی و قومی دفاع کرده و در اين راه دەها تن از کادرها، فرماندهان، پیشمرگەها و اعضای حزب در داخل و خارج از کشور را از دست داده است. جمهوری اسلامی دو رهبر برجسته اين حزب ـ دکتر قاسملو و دکتر شرفکندی ـ و عده  زيادی از فعالان آن را ترور کرده و بارها به دفتر حزب در کردستان عراق، موشک شليک کزده است. طی دهه های گذشته، جمهوری اسلامی از هر فرصت برای ضربه زدن به حزب استفاده کرده است. اما در وارد آوردن ضربه کاری به آن ناکام مانده و حزب قادر شده که عليرغم ضربات وارده، به حيات خود ادامه دهد. 

يکی شدن دو بخش حزب دموکرات کردستان ايران با خوشحالی و استقبال مردم کردستان، احزاب و کنشگران آزاديخواه که در زمره دوستان ديرين آن  هستند، روبرو شده است. حزب ما هم طی پيامی بازیابی وحدت درونی حزب دموکرات کردستان ايران را به همۀ اعضاء و هواداران آن شادباش‌ گفت، از وحدت در صفوف آن استقبال نمود و دستیابی به این یگانگی را پشتوانه‌ای برای‌ اتخاذ سیاست‌های راهگشا در خدمت جنبش دموکراتیک مردم کردستان و مبارزات مردم ایران ارزیابی کرد.

اکنون صفحۀ جدیدی در تاریخ حزب دموکرات کردستان ايران ورق خورده است. بی ترديد اين وحدت موقعيت اين حزب را در کردستان و در سپهر سياسی ايران تقويت خواهد کرد و برتوانائی آن در مبارزه برای رهائی کشور از سلطه رژيم اسلامی و تامين حقوق ملی خواهد افزود و زمينه را برای پيوستن هرچه بيشتر جوانان کرد به حزب و فعاليت در صفوف آن فراهم خواهد کرد.

انشقاق در حزب دموکرات کردستان ايران در سال ۲۰۰۴ با نگرانی مردم کردستان و دوستان حزب روبرو شد. با توجه به ديدگاه های مشترک و مواضع سياسی يکسان دو بخش، انشقاق در اين حزب قابل توجيه به نظر نمی رسيد. آنچه از اين جدائی در ذهن نيروهای سياسی نشست، اختلاف تشکيلاتی بود که بين دو بخش  حزب شکل گرفته بود. متاسفانه اختلافات تشکيلاتی در دو دهه گذشته صفوف برخی جريان های سياسی کشور را شکافته و به جدائی انجاميده است. اين امر در درجه اول به ضعف پرنسيپ های دموکراتيک در بين  جريان های سياسی بر می گردد. دو بخش حزب دموکرات کردستان ايران با اتخاذ تدابير لازم، توانسته اند بر مشکلات تشکيلاتی غلبه کنند، در حوزه های مختلف به توافق برسند و برای برگزاری کنگره تدارک ببينند.

وحدت دو بخش حزب دمکرات کردستان ايران، فضای مساعدی را برای همکاری و ائتلاف با ساير جريان های سياسی کردی و سراسری به وجود آورده است. دکتر قاسملو و دکتر شرفکندی در زمان حيات شان برای اتحاد جريان های جمهوری خواه تلاش زيادی کردند. طبعأ حزب بعد از اين می تواند با جريان های سياسی سراسری که با آن ها فاصله دارد، به گفتگو به نشيند، ديدگاه ها و مواضع سياسی خود را توضيح دهد، پيش داوری ها را بزدايد، خواست های خود را با آن ها در ميان بگذارد و به پرسش های مطروحه پاسخ گويد و زمينه مساعدی را برای همکاری و همگامی فراهم سازد.

اميد است بدنبال وحدت صفوف حزب دموکرات کردستان ايران، گفتگوی دو حزب کومه له هم به نتيجه برسد و آندو هم وحدت خود را اعلام کنند. در چنين صورتی ما با دو جريان قدرتمند کردی روبرو خواهيم شد که در همکاری با هم می توانند نقش موثر در صحنه سياسی کشور و در کردستان ايران ايفا کنند.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید