رفتن به محتوای اصلی

طرح ساماندهی کارگران پیمانی همچنان در ابهام

طرح ساماندهی کارگران پیمانی همچنان در ابهام

در حالی کە اعتراضات کارگران شرکتهای پیمانکاری برای تبدیل وضعیت استخدامی شان بە قرارداد مستقیم مرتبا در حال افزایش است، خبرهای پراکندەای کە از روند بحث پیرامون این طرح گاها منتشر می شوند، نشان می دهد، با وجود گذشت نزدیک بە سە سال کە از تهیە طرح می گذرد، سرنوشت آن بە رغم برخی خوشبینی های مطرح شدە همچنان در ابهام قرار دارد.

جزئیات اولیە این طرح و تغییراتی کە تا کنون در آن بە عمل آوردەاند هنوز انتشار دادە نشدە تا بشود در مورد آن نظر داد.

ولی گفتە می شود طرح مذکور در اثر مخالفتهای مدیران ارشد دولتی، شورای نگهبان و عدە زیادی از نمایندگان مجلس و صاحبان ذینفوذ شرکتهای پیمانکاری کە از بیخ و بن با طرح مخالفند، چند بار دستخوش تغییر شدە است و بقولی شیرەاش را کشیدە و آنرا از محتوی تهی کردەاند کە ار هم تصویب بشود تغییر چندانی در وضعیت کارگران ایجاد نخواهد داد. اصولا تصویت قوانینی کە بە بهبودی ولو اندک در حقوق کار منجر شود بە دلیل مغایرت آن با سیاست های بالادستی رژیم کە معطوف بە بی حقوق سازی نیروی کار است و اجماعی کە در حکومت بر سر آن وجود دارد و فقدان تشکلهای مستقل و نیرومند دور از انتظارمی نماید. بخصوص اینکە تصویب این طرح اگر مطابق آنچە کە سە سال پیش وعدە دادند، شامل بیش از یک میلیون کارگر بشود.

البتە اگر بعد از چلاندە شدن توسط نمایندگان مجلس فرمایشی تصویب هم بشود، بازهم تا وقتی نیروی سازمان یافتە کارگری پشت آن قرار نگیرد پیمانکاران و عوامل آنها در حکومت قادر هستند از اجرای آن جلوگیری کنند و این کار را خواهند کرد.

بعنوان نمونە همین مجلس مدتی پیش در هماهنگی با دولت با تبدیل قرارداد های کاری "ایثار گران" (مجروحین جنگی) موافقت کرد. این موافقت البتە پس از برگزاری تظاهرات خیابانی خشمگینانە ایثارگران انجام گرفت ولی بعد از فروکش کردن تظاهرات خیابانی آنان بە اجرا در نیامدە است.

لغو کار پیمانی در واقع بە معنی حذف واسطە ها و دلان از بازار کار در مشاغلی است کە ماهیت مستمر دارند است. حذف دلالان از آنجا کە باعث صرفە جویی و رضایت کارگران می شود بە نفع دولت هم هست. با این حال مسئولین دولتی و حکومتی بواسطە اینکە خود و بستگان شان از وجود این شرکتها و واسطە ها نفع می برند مایل بە حذف شرکتهای پیمانکاری نیستند. موافقت ظاهری تعدادی از نمایندگان مجلس با طرح نیز موقتی و تاکتیکی است و بە جنگ میان دارودستە قالیباف و رئیسی و پایداری مربوط  است.

بحث ها در هنگام اعتصابات کارگران شرکت های پیمانی در صنعت نفت توسط جریانات حکومتی و بە منظور جلوگیری از گسترش دامنە اعتصاب در خبرگزاری و رسانە های معینی رسانەای می شود و گزارشاتی در مورد قریب الوقوع بودن تصویب طرح منتشر می شود، اما بعد از پایان یافتن اعتصاب این عملیات پایان می پذیرد.

روز گذشتە باز هم خبرگزاری ایلنا بە نقل از یک نمایندە مجلس خبر از رفع موانع تصویب طرح ساماندهی و موافقت شورای نگهبان با تصویب  آن دادە است. دلیل این تبلیغات فریبندە اما بە غیر از وجود اعتراض گستردە در میان کارگران پیمانی نفت، نزدیکی انتخابات فرمایشی آتی مجلس در اسفند است کە نمایندگان تلاش می کنند با دادن وعدە دروغ کارگران پیمانی را پای صندوق های رای بکشانند و رای آنها را از آن خود کنند. نفرت و خشم کارگران از رژیم و اعمال و قوانین ضد کارگری اش واز صاحبان شرکتهای پیمانکاری و بی اعتمادی بە وعدەهای عوامل حکومتی بە قدری در میان کارگران شایع و زیاد است کە بە دام ترفند های نخ نما شدە نخواهند افتاد.

شرایط ظالمانە بر شرکتهای پیمانکاری و قوانین ارتجاعی و ضد کارگری حاکم بر محیط های کار را البتە می شود و باید بە نفع حقوق کسانی کە در آنها کار می کنند، دگر گون کرد، اما با سازماندهی و تشکیل نهادهای مستقل کارگری!

چارە کار همچنان وحدت و تشکیلات است و هرجە نسل های پیشین ما بە کف آوردەاند نتیجە عمل بە آن و هرچە ما از دست دادەایم، نتیجە محروم کردن ما از وحدت و تشکیلات است. با وحدت و تشکیلات نە تنها می شود حق و حقوق بە تاراج رفتە و بیشتر از آن را پس گرفت، بلکە می شود یک حکومت ستمگر را از اریکە قدرت بە زیر کشید!

 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید