رفتن به محتوای اصلی

قاره آفریقا در تلاش برای صلح در اکرایین

قاره آفریقا در تلاش برای صلح در اکرایین

یک هیئت عالیرتبه از رهبران کشورهای آفریقایی ابتدا در کیف و بعد در سنت پترزبورگ حضور یافتند تا پیشنهاد صلح این قاره را به رؤسای جمهور اکرایین و روسیه برسانند. اهمیت این دیدار برای سران کشورهای آفریقایی به این دلیل است که کشورهای این قاره و متعاقباً مردم این قاره در خطر قحطی ناشی از نرسیدن بموقع آذوفه و کود شیمیایی که در مورد اول هم اکرایین و هم روسیه و در مورد دوم نیز روسیه در رده نخست صادرکنندگان قراردارند.

 پیشنهاد صلح کشورهای آفریقایی متشکل از ۱۰ بند است:

۱- دستیابی به صلح از راه های دیپلماتیک؛

۲- مذاکرات صلح باید هر چه سریعتر آغاز شوند؛

۳- اقدام طرفین مخاصمه در جهت تنش زدایی؛

 ۴- تأمین حاکمیت کشورها و مردم بر اساس منشور سازمان ملل متحد؛

٥- تضمین امنیت همه کشورها؛

۶- تأمین حرکت گندم و کود شیمیایی از جانب فدراسیون روسیه و اکرایین؛

۷- حمایت انسانی از همه آسیب دیدگان عملیات جنگی؛

٨- حل مسئله مبادله اسرای جنگی و نیز بازگشت کودکان؛

۹- ایجاد مجدد زیرساختهای نابود شده؛

۱۰- تقویت همکاری ها با کشورهای آفریقایی.

بندهای ۱ تا ٥ این پیشنهاد نزدیکی بسیاری با پیشنهاد ۱۲ ماده ای چین دارند. بویژه بند ۴ که اتفاقاً نه آمریکا و نه اروپا و متعاقباً کیف نیز با آن موافق نیستند. زیرا بر اساس این بند، حق تعیین سرنوشت ملل با مراجعه به رفراندوم به رسمیت شناخته می شود. این یعنی این که دستکم در مورد کریمه که رفراندوم در آن در شرایط صلح و سالها پیش از وقوع جنگ رخ داد، از دستور مذاکرات خارج خواهند شد.

از بند ۶ به بعد موارد کاملاً مربوط به قاره آفریقا و تأمین امنیت آذوقع رسانی به این قاره می شوند.

زلینسکی در پاسخ به رئیس جمهور آفریقای جنوبی که گفته بود جنگ باید هرچه زودتر متوقف و مذاکرات آغاز شوند اعلام کرد که هرگونه مذاکره با پوتین در این مرحله بیفایده است. پوتین نیز به هنگام دیدار با این هیئت در مسکو در این مورد گفت: زلینسکی رسماً قانون منع هرگونه مذاکره با مسکو را امضا کرده است، شما با این مورد چه می خواهید بکنید؟

قبل از این نیز در ۲٥ ماه مه سال جاری در ژوهانسبورگ پایتخت آفریقای جنوبی، رئیس جمهور این کشور و همچنین رهبر کنگره ملی آفریقا، بطور جداگانه گفتگویی داشتند با فرستاده بی بی سی به این کشور. یکی از پرسشها این بود که: در ماه اوت آتی اجلاس بریکس در کشور شما برگزار خواهد شد. آیا بنا به حکم دادگاه کیفری بین المللی شما پوتین را دستگیر خواهید کرد؟ پاسخ هر دو تقریباً یکسان بود: "ما در انتظار پوتین هستیم به مثابه یکی از اعضای جدا ناپذیر بریکس و دادگاه کیفری بین المللی در این عرصه برای ما محدودیت ایجاد می کند. ... کشوری که شما شهروند آن محسوب می شوید، همچون دیگر کشورهای غربی بسیار جنایتها در عراق و افغانستان صورت دادند، اکنون چه کسی در این کشورها در قدرت است؟ می دانید، شماها به عوض کار کردن روی موضوع صلح و پایان دادن به جنگ روسیه و اکرایین، سر و صدای بسیاری در مورد پوتین براه انداخته اید".

اهمیت بریکس برای این کشور و کل قاره آفرقا تا بدان حد است که رئیس جمهور الجزایر نیز در دیدار رسمی خود از روسیه، رسماً درخواست پیوستن این کشور به بریکس را اعلام  نمود.

تلاش کشورهای قاره آفریقا به برقراری صلح در جنگ اکرایین را نیز باید در کادر تغییرات بزرگی چه در منطقه و چه در جهان، در تلاش به ایجاد ثقل های نوینی از تأثیر گزاران و تصمیم گیران کلان، در دورانی که به پایان جهان تک قطبی نام گرفته اند، نگاه کرد و با آن برخوردی شایسته داشت. 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید