رفتن به محتوای اصلی

گذر و نظری بر رویدادهای کارگری هفتە

گذر و نظری بر رویدادهای کارگری هفتە

اعتصاب و درگیری کارگران و با گارد ویژە سرکوب در معدن مس سونگون و ورزقان

در سومین روز دور دیگری از اعتصاب در معدن مس سمگون و ورزقان یگان ویژە سرکوب بە محل تجمع کارگران اعتصابی بە طرزی وحشیانە و بە قصد بر هم زدن اجتماع و اعتصاب کارگران زحمتکش معدن کە خواستەای جز احقاق حق و حقوق پایمال شدە خود ندارند هجوم آوردند و آنان را مورد ضرب و شت قرار دادند. اعتصاب در این معدن تازگی ندارد. در سال گذشتە حداقل سە اعتصاب وسیع گزارش شدە در این معدن با خواست افزایش دستمزد از طریق همسان سازی دستمزدها با دستمزد کارگران رسمی و کارگران منطقە، اجرای طبقە بندی مشاغل و تغییر قراردادهای اسارتبار موقت و پیمانی بە رسمی انجام گرفت. آخرین اعتصاب کە با میانجیگری مقامات محلی و وعدە رسیدگی کارفرمایان پایان یافت کارفرمایان وعدە رسیدگی دادە بودند. ولی چون بە آن متعهد نماندند کارگران دوبارە مجبور بە اعتصاب شدند. خواستە های کارگران همان خواستە های اعتصابات گذشتە و بازگشت بە کاردو تن از همکاران اخراجی هستند. در اعتصاب سال گذشتە نیز ٦٠ کارگر بە بهانە اتمام قرارداد های شان اخراج شدە بودند کە در اثر پافشاری کارگران مجبور شدند آنان را سرکار بر گردانند. یگان ویژە در اعتصاب سال گذشتە هم در سرکوب اعتصاب بە طرفداری از کارفرما نقش مهمی داشت. این بار نیز بە نظر می رسد می خواهند با همان وسایل و ترفندها از تن دادن بە خواستە های کارگران خودداری کنند. اما مشکل آنها این است کە اوضاع نسبت بە سال گذشتە تغییرات زیادی پیدا کردە و کارگران هم در این مدت چیزهای زیاد و تازەای آموختە اند و بە راحتی گذشتە فریب نمی خورند.

تعطیلی معدن برای مجازات کارگران و گرفتن امتیاز از دولت

معدن فاریاب با ١٣٠٠ کارگر کە بزرگترین معدن کرومیت کشور محسوب می شود یک ماە است کە بە اختیار کارفرما تعطیل و کارگران آن بلاتکلیف ماندەاند. بە گفتە کارگران مالک معدن در نظر داشتە قرارداد های کارگران با شرکت خودش را بهم بزند و کارهای معدن را بە شرکتهای پیمانکار واگذار کند. اما چون کارگران قرارداد جدید مد نظر کارفرما را امضا نکردە وتن بە تغییر قراردادهای خود ندادەاند کارفرما هم برای اینکە ١٣٠٠ کارگر خود را مجازات کند و هم از دولت امتیاز بگیرد معدن را تعطیل کردە و از محل معدن کە در شهرستان منوجان کرمان قرار دارد رفتە است. در این میان هیچ کس هم نیست کە بە موضوع رسیدگی کند و گویا یک توافقاتی هم از پیش میان مالک و مقامات دولتی برای فراهم کردن زمینە خواست صاحب معدن بە عمل آمدە است و صاحب معدن از این بابت نگران نیست. اگر نە بایستی یک مسئولی در این مدت پیدا می شد کە دنبال قضیە را بگیرد.

 ادامە اعتراضات روزانە بازنشستگان

اعتراضات بازنشستگان برای افزایش حقوق، همسان سازی و بیمە کارآمد رایگان همچنان بە صورت روزانە در تعدادی از شهرها و مراکز استانها و فرمانداریها ادامە دارد. از سوی دیگر بە رغم غیر قانونی تلقی شدن رفتار دولت نسبت بە میزان افزایش حقوق بازنشستگان قالیباف از ارسال مصوبە مجلس در خصوص غیر قانونی بودن اقدام دولت خودداری می کند. در واقع میشود گفت تصمیم ندارند بیشتر از ١٠ درصد حقوق بازنشستگان غیر حداقل بگیر را اضافە کنند اما چون اعتراض گستردە و روز افزوناست از اعلام تصمیم شان طفرە می روند. بهمین جهت بە نظر می رسد تنها شانس باقی ماندە برای بازنشستگان غیر حداقل بگیر تشدید اعتراض و مبارزە است. خصوصا اینکە مخبر معاون اقتصادی رئیسی هم گفتە می شود بە شکل توهین آمیزی با افزایش حقوق بازنشستگان مخالفت کردە است. ظرفیت گسترش اعتراضات اما در میان بازنشستگان بالاست و شرایط طوری نیست کە بشود خواستە های بە حق آنان را نادیدە بگیرند. در این هفتە بازنشستگان کشوری در کرمانشاە نیز بە اعتراض بازنشستگان تامین اجتماعی برای افزایش حقوق پیوستند و امکان اینکە سایر بازنشستگان کشوری هم وارد میدان مبارزە برای افزایش حقوق شوند بسیار بالاست. طرح شعار تازە ی "پیروزی در ایستادگی ست" در این هفتە کە همراە با شعارهای ضد دولتی و مطالباتی در چندین شهر طرح شد بە روشنی روحیە و عزم بازنسستگان برای ادامە مبارزە تا رسیدن بە خواسە هایشان را منعکس می کند.

تجمع مکرر کارگرانی کە ٧ ماە حقوق شان را ندادەاند!

کارگران سد شفارود بە خاطر پرداخت نکردن دستمزد طی ٧ ماە گذشتە در رضوان شهر بار دیگر تجمع و خواستار پرداخت مطالبات مزدی خود از کارفرما شدند. .

 

اعتصاب اینترن ها در اعتراض بە نگرفت حقوق طی چهار ماە گذشتە

پرداخت نکردن حقوق و دستمزدها محدود بە کارگران نیست. پرستاران و کارکنان بخش درمان نیز تا کنون بە کرات بە همین خاطر اعتصاب و اعتراض کردند. در این اواخر متاسفانە تاخیر در پرداخت حقوق گروە های غیر کارگری خصوصا پرستاران و انترن ها بیشتر و طولانی تر شدە است. اعتصاب این هفتە انترن ها بخاطر ندادن حقوق طی چهار ماە گذشتە کە برای موسسات وابستە بە دانشگاە علوم پزشکی کار می کنند از نمونە های این پدیدە است.

 

 

بە خانوادە معلمان و کارگران اجازە ملاقات با عزیزانشان دادە نشد

بە همسران کیوان مهتدی، آنیشا اسدالهی، جعفر ابراهیمی، محمد حبیبی، حسن سعیدی و رضا شهابی کە ١٥ تیر ماە برای ملاقات با همسران در بندشان بە زندان مراجعە کردە بودند اجازە ملاقات دادە نشد. گفتنی است کە همسران زندانیان در بند کە تعدادی از آنان در اعتصاب غذا بسر می برند بە صورت دستە جمعی برای ملاقات بە زندان مراجعە کردە بودند. گزارشهای منتشر شدە از وضعیت رضا شهابی و حسن سعیدی کە در اعتصاب غذا بە سر می برند بحرانی و خطرناک ارزیابی شدە و همسران و خانوادە های آنان نیز در بیرون زندان از لحاظ روحیە وضعیت چندان بهتری از عزیزان در بندشان ندارند.

اعتراض کارگران کارخانە رب گوجە هفت تپە

شکایت مالک پیشین کارخانە رب گوجە بە دادگاە خوزستان و زمزمە بازگشت کارخانە بە مالک اسبق موجب نگرانی کارگران و یک رشتە اقدام و اعتراض از سوی کارگران شدە است. کارگران در جریان تجمع اعتراضی ١٥ تیر ماە خود خواستار تعیین تکلیف مالکیت کارخانە شدند. نگرانی کارگران از تغییر کاربری شرکت و تعدیل نیرو در صورت عودت کارخانە بە مالک پیشین است. نگرانی کارگران البتە نظر بە روابط رانتی حاکم بین نهادهای حکومتی و سرمایە داران بی جا نیست. بهمین جهت آنها خواهان واگذاری هفت تپه به شرکت توسعه نیشکر خوزستان هستند. گویا ٦ تن از کارگران نیز برای ملاقات با مسئولین ذیربط در این خصوص بە تهران رفتەاند. بە هر حال کارگران نسبت بە عواقب بازگرداندن کارخانە هشدار دادەاند و از مردم شهر هم خواستەاند بواسطە اهمیت اقتصادی موضوع برای مردم شهر از کارگران حمایت کنند. بازگرداندن احتمالی در واقع نخسین گام در راە تکە تکە کردن هفت تپە و تقسیم آن است بهمین جهت کل کارگران هفت تپە نگران پیشرفت این روند هستند.

پس از ٢٠ سال انتظاردر نوبت خانە تعاونی از خانە خبری نیست

اعضای تعاونی مسکن علوم پزشکی زنجان در ١٣ تیر در اعتراض بە تحویل دادە نشدن خانە هایشان توسط تعاونی تجمع و خواستار تغییر هئیت مدیرە و تسریع اتمام و دادن خانە های خود توسط تعاونی شدند. گفتنی است کە وضعیت اکثر تعاونی های مسکن کارگری و کارمندی نیز بە همین صورت است. علت اصلی طولانی شدن زمان ساخت ندادن مصالح لازم با قیمت مناسب از طرف دولت و دیگر امکانات شهری مانند آب و برق و غیرە و همچنین گران شدن همە سالە مصالح ساختمانی و بی توجهی عمدی دولت بە تعهدات قانونی اش در قبال تعاونی هاست.

تجمع کارکنان مخابرات ایلام

کارکنان مخابرات ایلام ١٤ تیرماە در اعتراض بە حذف آیتمهای مزدی عدە ای از کارکنان با سابقە و کاهش حق جذب و توقف کمک های رفاهی اعتصاب و در مقابل دفتر مرکزی شرکت مخابرات تجمع کردند و خواستار پرداخت تمام مواردی شدند کە از حقوق شان کسر و حذف کردەاند.

اخطار بە اعتصاب در صورت تامین نشدن خواستە های کارگران پیمانی در صنعت نفت

شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت بە نقل از منابع کارگری خود خبر از اعتصاب در شرکتهای پیمانکاری در صورت تامین نشدن خواستەهای کارگران تا پنجم مرداد دادە است. افزایش دستمزد، ١٠ روز مرخصی ماهانە در ماە از مهمترین خواستە های کارگران است. گفتنی است کە کارگران داربست بند از مدتی پیش در ٢٠ شرکت بخاطر خواستە های مشابە در اعتصاب بسر می برند

آخرین گزارش سندیکای واحد از وضعیت کارگران و معلمان زندانی

 جلوگیری از ملاقات خانواده های تعدادی از کارگران و معلمان بازداشتی در سالن ملاقات زندان اوین، امروز پنجشنبه شانزدهم تیرماه در بیست وپنجمین و شانزدهمین روز اعتصاب غذای رضا شهابی وحسن سعیدی

امروز پنج شنبه شانزدهم تیرماه، خانواده های رضاشهابی و حسن سعیدی دو تن از اعضای سندیکا و رسول بداقی، محمد حبیبی، جعفر ابراهیمی شعبان محمدی کیوان مهتدی آنیشا اسدالهی، با وجود اینکه روز پنجشنبه، روزملاقات بود و قرار بود اگر ملاقات نباشد طبق گفته های بازپرس به خانواده ها تلفنی خبر دادە شود خانوادە ها .

وقتی به اتاق ملاقات رفتند، گفتند از سوی بازپرس حاج مرادی ملاقات ممنوع هستند و‌ بازپرس و بازجو هم‌ به مرخصی رفته و نیستند

و از آنجایی که خانواده ها همگی به عدم‌ ملاقات با زندانیان اعتراض کردند گفتند تا بازپرس و بازجو حاضر نباشند نمیتوانند اجازه ملاقات بدهند.

حدود دو ماه از بازداشت فعالان معلمان و اعضای سندیکا و مرتبطین با این پرونده ساختگی و سناریو سازی میگذرد و جعفر ابراهیمی سومین ماه بازداشت را میگذاراند اما همچنان بازجویی ها ادامه دارد و تعدادی از خانواده ها بیش از یک ماه است که از وضعیت زندانیشان بی خبر هستتند .

رضا شهابی و حسن سعیدی از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد به ترتیب بیست و پنجمین و شانزدهمین روز اعتصاب غذایشان را امروز شانزدهم تیر ماه پشت سر میگذارانند و شرایط جسمانی هردو وخیم گزارش شده است.

مسئول بند ۲۰۹ زندان اوین اعتصاب غذای این دو فعال سندیکایی زندانی را تایید کرد و درمقابل فریاد نگرانی خانواده های اعتصاب کنندگان گفتند ما هرروز آنها را میبینیم حالشان خوب است.

 

از وقتی کە شرکت خصوصی شد از طبقە بندی خبری نیست!

بە نوشتە خبرگزاری ایلنا ٥٧٠ نفر از کارگران کشت و صنعت میان آب شوش نسبت بە بە روز نشدن طبقە بندی مشاغل در این شرکت اعتراض دارند و خواهان بازبینی و بە روز شدن طبقە بندی مشاغل و پرداخت کامل حق سنوات پرداختە نشدە خود هستند. کارگران گفتەاند تا پیش از خصوصی شدن شرکت در سال ٩٦ طبقە بندی مشاغل بازبینی و بە روز می شد ولی بعد از خصوصی سازی بازبینی متوقف شد.

طبقە بندی مشاغل از جهات مختلفی برای کارگران اهمیت دارد. موجب افزایش دستمزد، حق سنوات و آیتم های مزدی می شود و از سوی دیگر سابقە کار کارگر در محل کار را کە در مواردی چون اخراج و بازنشستگی بە کار کارگر می آید ثبت و ظبط می کند. کما اینکە کارگران این شرکت هم اکنون تاثیر بازبینی نشدن طبقە بندی را در درآمد و بازنشستگی خود لمس می کنند.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید