رفتن به محتوای اصلی

نان و آزادی،هستند خواست ملی!

نان و آزادی،هستند خواست ملی!
دیکتاتوری و استبداد دشمن ملی

اعتراضات وسیعی کە پس از گران کردن نان و کالاهای اساسی مناطق وسیعی از کشور را در بر گرفتە و خشم و نفرتی کە از بانیان وضعیت فاجعە بار کشور و مردم در شعارها و رفتار شرکت کنندگان در این اعتراضات مشاهدە می شود، اعتراضات این دو هفتە را از حالت اعتراض صرف معیشتی و اقتصادی فراتر بردە و آن ها را بیش از پیش بە اعتراضاتی معیشتی – سیاسی و ضد حکومتی تبدیل کردە است.

از حاصل جمع شعارها و رفتار شرکت کنندگان در اعتراضات مردمی کە بیشترشان جوان هستند می توان دریافت کە نان و آزادی مخرج مشترک ‌همە آنان است. مردم اینک بیش از گذشتە بە این نتیجە رسیدەاند کە نان و آزادی را باید با هم بخواهند و هیچ یک را بر دیگری ارجح ننمایند.

نان و آزادی شعارهای هستند کە بیشترین جمعیت کشور را می شود حول آن متحد و بە حرکت درآورد و در واقع خواستە هایی ملی هستند. اعتراض دیگر فقط مخالفت با رژیم استبدادی ستمگر و ارتجاعی و فاسد فقاهتی حاکم بر کشور نیست. مردم علاوە بر حکومت دمکراتیک و سکولار غیر موروثی نان و عدالت هم می خواهند. بهمین جهت زیر بار بعضی القات از طرف منسوبین رژیم های دیکتاتوری کە می خواهند با تقسیم دیکتاتورها و دیکتاتوری بە خوب وبد مقدمات جلوس دیکتاتور دیگری بە قدرت را فراهم کنند نخواهند رفت.

برخی شعارهای پراکندەای مانند "رضا شاە روحت شاد"کە گاها در بعضی از تظاهرات مردم توسط گروە کوچکی کە معلوم نیست طرفدار دیکتاتوری سلطنتی هستند، یا وابستگان رژیم فقاهتی بە میان جمعیت بردە می شود کە سلطنت طلبان آن را در بوق کرنا می کنند و می خواهند القا کنند کە نشانە حمایت عدەای از مردم از دیکتاتوری رضاشاە است.

چنین شعارهایی در واقع با خواستهای دمکراسی خواهانە مردم در تضاد و تقابل قرار دارند و بیشتر بە کار دستگاە تبلیغاتی رژیم می آیند تا از آن علیە مردم و بە نفع تحکیم موقعیت رژیم استفادە کند. رضا شاە روحت شاد معنی اش غیر از زندە باد دیکتاتوری نیست. آیا مردم ایران برای رجعت از استبداد فقاهتی بە یک رژیم دیکتاتوری مبارزە می کنند؟ مسلما جواب منفی است.

مردم با دیکتاتوری و استبداد پس از تحمل نظامهای دیکتاتوری و استبدی و نتایج فاجعە بار عملکرد آنها طی یک قرن میانە خوبی ندارند ومی دانند وضعیت فاجعە بار حاکم بر کشور ما نتیجە سیطرە دیکتاتور های رنگا رنگ است. کدام آدم آزادیخواە واقعی است کە بداند رژیم دیکتاتوری شاە وارث دیکتاتوری رضا شاە و خمینی از دل رژیم دیکتاتوری "مدرن"شاە سر برآورد و پرودە شد و بە دنبال بازتولید آن باشد؟آنانی کە با پول و امکانات بادآوردە و تبلیغ و نیرنگ از یکسو مدعی آزایخواهی هستند و از سوی دیگر مشغول تبلیغ یک نظام دیکتاتوری بجای رژیم استبدادی فقاهتی هستند، در واقع آب در هاون می کوبند. مردم ایران دیگر تن بە نظام دیکتاتوری نخواهند داد. آنهایی هم کە از جریان سلطنت لولو سر خرمن می سازند ناخواستە مبارزە متحدانە مردم با رژیم فقاهتی را بە کانال های فرعی سوق می دهند.

مردم ایران پس از ١٠٠ سال تجربە دردناک دو نظام دیکتاتوری و استبدادی موروثی و شبە موروثی سە بارە زیر بار چنین نظام های نخواهند رفت. زمانە این حرفها هم گذشتە است. مردم عدالت و آزادی می خواهند و اگر چە آزادیهای محدود اجتماعی در زمان رژیم پیشین وجود داشت و یکی از وجوە تمایز رژیم شاە نسبت بە رژیم فقاهتی بود اما در هیچ کدامشان نە عدالت وجود داشت و دارد و نە آزادی. این واقعیتی است انکار ناپذیر کە تعداد زیادی از نخست وزیرها، وزرا و مسئولین درجە اول رژیم شاە در خاطرات و مصاحبە های شان در سالهای بعد از سقوط رژیم و مرگ شاەبە آن اذعان کردەاند و خیلی از آنان خودکامگی و دیکتاتوری شاە را بە درستی عامل انقلاب و سقوط شاە و رژیم سلطنتی عنوان کردەاند.

از بدو تشکیل جمهوری اسلامی نیز رهبران آن چنین می نمایندند، کە گویا می خواهند و می توانند با سیستم استبدادی فقاهتی فقر و بی عدالتی را از میان بردارند و اگر مردم را طبق وعدەهایی کە قبل از قبضە قدرت بە آنان دادە بودند آزاد بگذارند، آزادی مانع از رشد و توسعە و عدالت اجتماعی خواهد شد. البتە آنها هم مانند شاە دروغ می گفتند. آنها هم همچنان کە در عمل نشان دادند نە اعتقادی بە عدالت اجتماعی داشتند و نە بە آزادی. رفسنجانی بە بهانە اینکە آزادی مزاحم رشد و توسعە کشور است تا زمانی کە رابطە اش با خامنەای و دارو دستەاش گل آلود نشدە بود و موقعیت منحصرر بە فرد خود در حکومت را حفظ کردە بود از اعمال هیچ جنایتی علیە آزادیخواهان و عدالت پژوهان دریغ نمی کرد. اما عاقبت دیدیم کە با دیکتاتوری نە توانست توسعە ایجاد کند و نە عدالت. احمدی نژاد، روحانی و رئیسی نیز همگی نتیجە کار و رفتارشان مشابە رفسنجانی بود و هست.

وضع امروز کشور نتیجە سیاستهای ضد مردمی و عدالت ستیزانە و استبدای همین حکومت بە بن بست رسیدەاست. همە این تجربیات تلخ بە مردم آموختە است کە دیگر تن بە هیچ نوع دیکتاتوری ندهند و برای سیستمی مبارزە کنند کە هم آزادی و هم نان شان را تامین کند.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید