رفتن به محتوای اصلی

فشار بە حکومت برای انجام مذاکرە را تشدید کنیم!

فشار بە حکومت برای انجام مذاکرە را تشدید کنیم!
یادداشت

در ماە های اخیر بویژە پس از تشدید تحریمهای اقتصادی و تهدیدات جنگی دولت ترامپ روند صعود شتابان افزایش قیمت ها روز بە روز بیشتر و از سوی دیگر دامنە رکود و بیکاری و تاخیر در پرداخت دستمزدها نیز شتاب کم سابقەای پیدا نمودە و خبرها و گزارشات متعدد حکایت از آن دارند کە طی چند ماە اخیر صدها واحد تولیدی دیگر بە دلیل کمبود مواد اولیە، ارز و محدودیتهای شدیدی کە در اثر تحریمهای جدید بوجود آمدە بخشا یا کلا از تولید بازماندەاند و شتاب افزایش قیمتها چنان است کە مردم را عاصی نمودە و اکثر فروشندگان کالاهای مختلف و مواد اولیە از عرضە کالاهایی کە در انبارهایشان دارند خودداری می کنند.

وجود این وضعیت روز بە روز تهیە مایحتاج عمومی و خورد و خوراک را برای اکثریت فقیر جامعە کە مزد و حقوق بگیران، تهی دستان شهر و روستا و بیکاران هستند دشوارتر از پیش نمودە است. مسئولان دولتی در این میان در حالیکە از "پایان یافتن اثر بخشی تهدیدات" ترامپ دم می زنند اما عاجز از متوقف کردن اثرات تحریمها هستند و و بجای چارە اندیشی های راە گشا و بلند مدت در حالیکە بر قیمت سوخت و کرایە حمل و نقل و سایر کالاها و خدمات دولتی می افزایند می کوشند همە گناە گرانی و و کمبود کالاهای اساسی مورد نیاز مردم و تورم فزایندە را بە گردن تولیدکنندگان و عرضە کنندگان کالاها بیندازند و حاکمیت و سیاستهایشان را کە عامل عمدە این بحران هاست از زیر ضرب خارج نمایند. قیمت کالاهای اساسی و هزینەهای مسکن دارو و درمان، آموزش و غیرە مرتب بالا میرود و کار بجایی رسیدە کە دیگر دستمزدهای کنونی کفاف زندگی با نان و سیب زمینی را هم نمی دهد.

با این همە اما دولت از افزایش دستمزدها و یا لااقل اختصاص سهمیە کالاهای اساسی برای جبران قدرت خرید از دست رفتە مزدبگیران و بازنشستگان خوداری می ورزد و جز دادن وعدەهایی کە هیچگاە بە عمل در نمی آیند کار دیگری برای مردم بجان آمدە از فقر و تبعیض و بی عدالتی نمی کند. با وجود اینکە فقر و فلاکت اکثریت مردم ریشە در سیاستهای جانبدارانە و طبقاتی حکومت از سرمایەداران، تجار و دلالان و ناکاراێی حکومت دارد و تقصیر فقر و بی حقوقی اکثریت مردم را نمی شود در وجود تحریمها خلاصە نمود. حتی در اوج درآمدهای نفتی نیز شرایط زندگی اکثریت مردم چندان بهتر از امروز نبودە است. انتظار هم نمی رود کە در صورت برداشتە شدن تحریمها تغییری اساسی از این لحاظ در سیاستهای حکومت نسبت بە زحمتکشان در آنجا کە مربوط بە مسئلە رفاە و دستمزد و توزیع درآمد است بوجود آید. ولی واقعیت این است کە تداوم و تشدید تحریمها بیش از همە بە مردم عادی خاصە آنهایی کە چیزی غیر از نیروی کارشان برای عرضە کردن جهت تامین وسایل زندگی شان ندارد آسیب وارد می کند و قدرت چانە زنی آنها را تقلیل می دهد. کما اینکە هم اکنون با وجود تشدید تحریمها در وضعیت درآمد و رفاە سوپر اشرافی ثروتمندان و ارباب جمعی حکومت بوجود نیامدە است و آنها حتی در این شرایط دشوار نیز همچنان مشغول غارت سرمایە های باقی ماندە کشور هستند و می کوشند از فرصت تشدید تحریمها و تهدیدات جنگی دارودستە ترامپ با تشدید سرکوب جنبش های مدنی و اپزوسیون ترقی خواە برای تحکیم پایەهای متزلزل حکومت شان بهرە بگیرند.

بر خلاف گفتە کسانی کە در این روزها از "پایان گرفتن اثر فشارها" دم می زنند و از مذاکرە بی قید و شرط برای پایان دادن بە تحریمها امتناع می ورزند، فشار تحریم ها همچنان بر دوش مردم و کشور دم بە دم سنگینتر می شود و امکانات اقتصادی کشور را فرسودە و ناتوانتر می کند.

در هفتە های اخیر علائمی حاکی از تمایل بین المللی برای کاهش تنش ردوبدل شدە و از جملە گفتە می شود کە سفر نخست وزیر ژاپن بە منظور میانجیگری برای کاهش تنش ها بین حکومت ایران و دولت امریکا انجام گرفتە است. این فرصتی است کە نهادهای مدنی بتوانند با آوردن فشار بە حکومت از آن بخواهند کە جهت دفع خطر جنگ و برداشتن تحریمها ی فرسایندە وارد مذاکرە با دولت ترامپ شوند و نگذارند حکومت با امتناع از انجام مذاکرە کە دولت امریکا نیز مذاکرە بدون پیش شرط را پذیرفتە بیشتر از این مردم را در رنج و تنگ دستی و نگرانی نگاە دارد!

 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید