رفتن به محتوای اصلی

گذر و نظری بر رویدادهای کارگری هفتە

گذر و نظری بر رویدادهای کارگری هفتە

 

برگزاری همزمان تجـمع های اعتراضی بازنشستگان در شهرهای مختلف کشور

در روز سە شنبە ٧ دیماە بازنشستگان در شهرهای کرمانشاە، تهران، سنندج، یزد، مریوان، قروە، همدان، ایلام، زنجان، لردکان... بطور همزمان بە خیابان آمدند و خواستار اجرای همسان سازی واقعی، افزایش حقوق و مستمری بازنشستگی، بیمە کارآمد رایگان و آزادی معلمان و کارگران و دیگر زندانیان مدنی و سیاسی شدندشدند.

در تعدادی از شهرها عدە ای از شاغلین نیز با شرکت در اعتراضات بازنشستگان را همراهی و از مطالبات آنان حمایت کردند.

خواستە های اصلی ٧ دیماە بازنشستگان آموزش و پرورش عبارت هستند از: همسان‌سازی‌بازنشستگان مبتنی‌ بر قانون مدیریت خدمات کشوری

و رتبه‌بندی‌شاغلان حداقل هشتاددرصد حقوق‌هیات‌علمی

در اجتماعات بازنشستگان شعارهایی نیز در ارتباط با مطالبات معترضین دادە شد. تعدادی از شعارها عبارت بودند از :

 

"معلم بپا خیز برای رفع تبعیض، معلم زندانی آزاد باید گردد، قالیباف حیا کن مجلس رو رها کن، معلم کارگر اتحاد اتحاد، زندانی سیاسی آزاد باید گردد، وعده زیاد شنیدیم نتیجه ای ندیدیم، دشمن ما همینجاست بچه هاشون امریکاست".

نکتە قابل تامل و مهم در تجمع های اعتراضی بازنشستگان حضور بازنشستگان، فرهنگی، تامین اجتماعی و لشگری و کشوری حول خواستە های مشترک و اولین حرکت در نوع خود بود. تاکید در قطعنامە تظاهرات بر اتحاد همە مزدبگیران و بازنشستگان، حمایت از مطالبات کارگران و مزدبگیران، افزایش دستمزد و حقوق بازنشستگان و شاغلین و تشکیل تشکلهای مستقل مواردی هستند حاکی از روحیە حاکم بر تجمع های ٧ دیماە و گامی است بە پیش در جهت همبستگی و برپایی اعتراضات مشترک بین زحمتکشان.

 

ادامە اعتراضات کارگران پتروشیمی رجال

بە گزارش کانال تلگرامی شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت در ٨ دیماە کارگران پتروشیمی رجال بار دیگر با برگزاری تجمع اعتراضی ضمن اعتراض بە پرداخت نشدن مطالبات مزدی شان و همچنین عدم اجرای طبقە بندی مشاغل خواستار پرداخت مطالبات خود و اجرای طرح طبقە بندی مشاغل شدند. بە نوشتە این کانال کارگری خواستە های کارگران عبارتند از:

"پاداش اشتغال که در روزهای کرونایی به کارگران پرداخت نشده، اجرای کامل طرح طبقه‌بندی مشاغل که از سال‌های گذشته به اجرا گذاشته شده است، پرداخت مزایای اقلیمی و بدی آب و هوا و پرداخت پاداش بهره‌وری نفت از مطالبات اصلی این کارگران است".

گفتنی است کە تجمع ٨ دیماە سومین تجمع کارگران پتروشیمی رجال در هفتە جاری است.

تجمع اعتراضی کارگزاران مخابرات روستایی مقابل مجلس

بە گزارش خبرگزاری ایلنا کارگزاران مخابرات روستایی در ٧ دیماە در اعتراض بە تبعیض در مقابل مجلس تجمع کردند. کارگران معترض کە از شهرهای مختلف برای شرکت در اعتراض بە تهران آمدە بودند، در تجمع مقابل مجلس خواستار رفع تبعیض، برقراری عدالت مزدی و اجرای آیین نامە استخدامی شرکت مخابرات شدند. گفتنی است کە کارگزاران مخابرات با وجود شغل سخت و پر زحمتی کە دارند ماهانە ٥ میلیون دستمزد بە آنان دادە می شوند و این مبلغ تقرتبا نصف دستمزد همکاران رسمی شان در شرکت مخابرات است و از نظر آنها بی عدالتی مزدی ست. لازم بە ذکر است کە کارگزاران مخابرات روستایی طی دوسال گذشتە بە دفعات اعتراض نمودە و خواهان استخدام مستقیم توسط شرکت مخابرات شدەاند. با این وجود مدیران شرکت مخابرات و سایر مسئولین مربوطە تا کنون کارگران را سر دواندەاند. یکی از علل ناکامی این گروە از کارگران نداشتن تشکلی است کە بتواند آنان را سازمان دهد و خواستە هایشان را بە صورت سازمانیافتە و جدی پیگیری نماید.

تجمع اعتراضی بازنشستگان کشوری و لشگری

همانطور کە انتظار می رفت و ما هم در جنگ کارگری آن را پیشبینی نمودە بودیم، بازنشسستگان کشوری و لشگری نیز بە جمع بازنشستگان تامین اجتماعی پیوستند کە خواستار افزایش مستمری ها و تثبیت و دائمی شدن همسان سازی حقوق ها هستند.

بنا بە گزارش خبرگزاری ایلنا بازنشستگان کشوری و لشگری در ٧ دیماە با برگزاری تجمع در مقابل مجلس خواستار تصویب هرچە سریعتر لایحە دائمی شدن همسان سازی، شمول بازنشستگان فرهنگی در رتبە بندی، اجرای کامل قانون خدمات مدیریت کشوری و افزایش مستمری ها بە اندازە ی هزینە های زندگی و تورم واقعی شدند.

تجمع اعتراضی کارگران فنی راە آهن در سواد کوە

کارگران فنی راە آهن "تراوس" در شیرگاە از توابع سواد کوە بنا بە گزارش ایلنا در ٤ دیماە در اعتراض بە پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود در ٣ ماه گذشتە و رد نکردن حق بیمە هایشان طی ١٦ ماە توسط کارفرما تجمع و خواستار پرداخت آنها شدند. گفتنی است کە معمولا تامین اجتماعی هرگاە حق بیمە کارگری بیش از سە ماە پرداخت نشود، خدمات بیمە رسانی بە او و خانوادەاش را تا پرداخت بدهی کارفرما قطع و در واقع کارگر و خانوادەاش را بجای کارفرمای متخلف کە سهم حق بیمە کارگر را پیش از پرداخت حقوق بە کارگر از آن کم می کند، با قطع خدمات رسانی مجازات می کند. این در حالی است کە وزارت کار و تامین اجتماعی وظیفە دارند مطابق قانون حق بیمە را از کارفرما وصول و در صورت امتناع کارفرمای متخلف را تحت پیگرد قرار دهند.

اعتراض کارکنان شرکتی و پیمانی بخش سلامت بە شرایط کاری و مزدی خود

کارکنان بخش سلامت یا در واقع کادر درمان قم بار دیگر در ٥ دیماە در اعتراض بە شرایط نامناسب استخدامی و مزدی خود در مقابل استانداری قم تجمع و خواستار تغییر قراردادهای شرکتی و پیمانی بە قرارداد مستقیم توسط دانشگاە علوم پزشکی شدند.

کارکنان بخش درمان کە بین ٥ تا ١٠ سال سابقە کار دارند و در شرایط کرونایی دوران سخت و پر استرس و فشاری بر آنان وارد شدە و تعدادی از همکاران شان را نیز در اثر کرونا از دست دادەاند، بە خبر نگار ایلنا گفتەاند، نگران امنیت شغلی و سلامتی خود نیز هستند.

گفتنی است کە اخیرا تعدادی از کارکنان موسوم بە ایثارگر کە در بخش سلامت بە صورت شرکتی و پیمانی کار می کردەاند، وضعیت استخدامی شان از شرکتی بە مستقیم تغییر دادە شدە، اما وضعیت سایرین کما فی سابق باقی ماندە است. کارکنان بخش سلامت این را یک برخورد تبعیض آمیز می دانند و آنان نیز خواهان تغییر قراردادهای خود هستند. تغییر قرارداد از شرکتی بە رسمی علاوە بر اینکە موجب افزایش حقوق و مزایای مزدی می شود، امنیت شغلی کارکنان را نیز تا حدود زیادی تضمین و اخراج شان را نیز دشوار می کند. لازم بە ذکر است کە طی نیم سال اخیر این چهارمین دفعە است کە کارکنان سلامت در قم اعتراض خیابانی می کنند.

تداوم اعتراضات کارگران سبلان پارچە در اردبیل

کارگران کارخانە سبلان پارچە واقع در اردبیل از شنبە هفتە جاری در اعتراض بە نداشتن امنیت شغلی و معیشتی دور دیگری از اعتراض را با برگزاری تجمع ها شروع کردند. گفتنی است کە این کارخانە بە علت بدهی توسط بانک تصاحب شدە بود. رئیسی بە هنگام سفر بە اردبیل کارخانە را با وجود بدهی اش بە بانک بە حجازی نیا مالک کارخانە عودت داد تا بە تولید ادامە دهد. با این وصف اما تغییر محسوسی در وضعیت کارخانە بوجود نیامد. رکود تولیدی در کارخانە تداوم و تعداد دیگری از کارگران از کار اخراج و بخشی از محل کارخانە تغییر کاربری دادە شد کە ربطی بە تولیدات کارخانە ندارد. ادامە اخراج کارگران و پرداخت نکردن بە موقع دستمزدها کە بە پشت گرمی رئیسی توسط کارفرما اعمال می شود و تبدیل کاربری کارخانە بە مکان تفریحی موجب احساس عدم امنیت شغلی و اعتراض کارگران گردیدە اند.

ادامە یکشنبە های اعتراضی بازنشستگان صنعت فولاد

بازنشستگان صنعت فولاد در یکشنبە این هفتە بار دیگر در شهرهای، اصفهان، دامغان و اهواز بە خیابان آمدند و در مقابل دفاتر صندوق بازنشستگی شان در این سە شهر نسبت بە عملی نشدن مطالبات شان اعتراض و خواستار همسان سازی واقعی، افزایش حقوق بازنشستگی، بیمە موثر رایگان و دیگر مطالبات پاسخ دادە نشدە خود شدند. دولت و مسئولین مربوطە با سکوت و نادیدە گرفتن اعتراضات پیاپی بازنشستگان تلاش می ورزند، آنان را از ادامە اعتراض شان مایوس کند. با این حال بازنشستگان نیز با شرکت منظم در اعتراضات یکشنبە ها نشان می دهند کە حاضر بە دست برداشتن از حقوق حقە شان نیستند.

تجمع اعتراضی کارگران سد شفارود

٧٠ نفر از کارگران سد شفارود واقع در رضوان شهر باردیگر در اعتراض بە پرداخت نکردن ٧ ماە دستمزد و حقوق شان و رد نکردن ٤ ماە حق بیمە شان برای تامین اجتماعی ٧ دیماە در محل کارشان تجمع و خواستار پرداخت مطالبات خود شدند. گفتنی است کە ساخت سد از شهریور ماە متوقف و پیمانکار طرف قرارداد کارگران در محل حضور ندارد و هیچکس دیگر نیز جوابگوی کارگران معترض کە چندین بار تجمع کردەاند نیست.

خودکشی دو کارگر دیگر

متاسفانە در دوهفتە گذشتە دوکارگر دیگر خود را کشتند

کانال تلگرامی اتحاد بازنشستگان در هفتە گذشتە از خودکشی کارگر جوانی بنام معین امیدی در سعادت آباد تهران خبر داد و نوشت:" معینِ امیدی کارگر هتل اسپیناس سعادت‌آباد پس از ۱۶ ساعت کار بی‌وقفه در شب یلدا خود را از طبقه‌ی ۲۱ پایین انداخت و به زندگی خود پایان داد". .

 

. خودکشی یکی از کارگران پیمانکاری پارس جنوبی در منزل/ علت نامشخص است

خبرگزاری ایلنا نیز در این هفتە خبر خودکشی یکی از کارگران پارس جنوبی بنام حاجیان را منتشر کرد. علت خودکشی این دو کارگر هنوز منتشر نشدە اند. ولی خودکشی کارگر هتل پس از ١٦ ساعت کار نمی تواند بی ارتباط با فشار ٨ ساعت اضافە کاری پیوستە باشد. طبق قانون کار اضافە کاری در هر شیفت کاری نباید بیش از ٤ ساعت باشد. فرقی هم نمی کند کە کارفرما کارگر را وادار بە اضافە کاری بیش از ٤ ساعت در یک شیفت کردە باشد یا خود کارگر بواسطە نیاز مالی تن بە آن دادە باشد.

.گزارش ایلنا در مورد خودکشی کارگر پارس جنوبی:

 

کارگران پارس جنوبی در تماس با خبرنگار ایلنا، از خودکشی یک کارگر پیمانکاری در منزل خبر دادند؛ به گفته‌ی این کارگران، فرد متوفی فارغ التحصیل دانشگاه‌های برتر و دارای مدرک کارشناسی ارشد بوده اما حدود شش میلیون تومان حقوق می‌گرفته است.

این کارگران می‌گویند: تفاوت و تبعیض میان حقوق رسمی‌ها و پیمانکاری‌ها در پارس جنوبی بسیار است.

علت دقیق خودکشی مشخص نیست اما همکاران فرد متوفی می‌گویند او همیشه از مشکلات مالی گلایه داشته است.

منابع خبری ایلنا، هویت فرد متوفی را «حاجیان» عنوان می‌کنند

.

اسامی معلمان زندانی و اخراجی و تحت پیگرد بە نقل از بندهای ٦ و ٧ بیانیە تحلیلی معلمان

۶معلمان زندانی و اخراجی :

در بیست سال اخیر در هیچ دوره‌ای مانند امروز معلمان و فعالان صنفی تحت فشار و در زندان نبوده‌اند. اسماعیل عبدی به خاطر فعالیت صنفی با اتمام زندان ظالمانه ۶ ساله اش، یک سال است که حکم ده سال زندان ظالمانه دیگری را می گذراند. محمد رضا رمضان‌زاده، یعقوب یزدانی و مهدی فتحی هم ظالمانه در زندانند. رسول بداقی، محمد حبیبی، جمال هبکی و عبدالرضا قنبری از کار اخراج شده‌اند و هاشم خواستار، ناهید فتحعلیان، زینب همرنگ، معصومه عسگری، محمدحسین سپهری، محمد ارکیان بدون برخورداری از دادرسی عادلانه دوران حبس بدون مرخصی خود را سپری می‌کنند. ما خواستار آزادی فوری تمام معلمان و بازگشت به کار معلمان اخراجی هستیم.

 

۷ وضعیت معلمان دارای پرونده :

در حال حاضر متاسفانه محمد تقی فلاحی دبیرکل کانون تهران، محمود ملاکی بازرس کانون بوشهر، اصغرامیرزادگان از کنشگران استان فارس و لطیف روزیخواه عضو هیات مدیره کانون آذربایجان شرقی با احکام قضایی روبرو هستند. عزیز قاسم‌زاده سخنگوی کانون صنفی فرهنگیان گیلان، جعفر ابراهیمی بازرس شورای هماهنگی، علی کروشات و پیروزنامی از اعضای هیات مدیره کانون خوزستان، غلامرضا غلامی از کنشگران فارس و رادامردانی از فعالان صنفی منتظر احکام قضایی هستند.خانم نصرت بهشتی که به تازگی از زندان آزاد شده، در دادگاه بدوی به پنج‌ سال زندان محکوم شده است. تعداد زیادی از معلمان و فعالان صنفی طی روزهای گذشته احضار و مورد بازجویی قرار گرفتند. ما خواهان مختومه شدن تمامی پرونده سازی ها و توقف احضار کنشگران هستیم

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید