رفتن به محتوای اصلی

پیام جمعی از فدائیان خلق ایران(داخل کشور) به کنگرۀ دوم حزب چپ ایران(فدائیان خلق)

پیام جمعی از فدائیان خلق ایران(داخل کشور) به کنگرۀ دوم حزب چپ ایران(فدائیان خلق)

رفقا، دوستان و یاران حاضر در کنگره دوم حزب چپ ایران (فدائیان خلق)!

اطلاع یافتیم که کنگره دوم حزب چپ ایران (فدائیان خلق) از روز شنبه ١٥ آبان ١٤٠٠ برابر با ۶ نوامبر ٢٠٢١ کار خود را به شکل مجازی آغاز کرده است. به عنوان «جمعی از فدائیان خلق ایران (داخل کشور)» بهترین شادباش‌های خود را به مناسبت برگزاری کنگرۀ دوم‌تان به شما و تمامی اعضا، هواداران و دوستداران حزب چپ ایران(فدائیان خلق) اعلام می‌داریم و برای کنگره حاضر موفقیت آرزو می‌کنیم.

رفقا، دوستان و یاران!

کنگرۀ دوم حزب چپ ایران(فدائیان خلق) در شرایطی برگزاری می‌شود که میهن ما هم در عرصه داخلی و هم در عرصه بین‌المللی و منطقه‌ای شرایط دشواری را پشت سر می‌گذارد. حکومت اسلامی «بقای نظام به هر بهایی» را عملا به عنوان استراتژی «گام دوم انقلاب» تبیین کرده و پیگیری می‌کند و در این راستا نیز مناسبات بین‌المللی و منطقه‌ای را نه بر مبنای منافع و مصالح ملی که بر مبنای ضرورتهای «بقا و تداوم نظام» قرون وسطایی خود تنطیم می‌نماید. از سوی دیگر، با قرار دادن خونریز‌ترین چهرۀ خود در رأس قوۀ مجریه و انتصاب استانداران و فرمانداران نظامی در مسند امور، عملاً نشان می‌دهد که «سیاست سرکوب» و «میلیتاریزه کردن» نامحسوس کشور، به عنوان مهمترین اهرم در برخورد با مبارزات مردم، در خدمت این استراتژی خواهد بود.

در سوی دیگر صحنه سیاسی کشور، مبارزات مستمر و پیگیر کارگران و زحمتکشان، اقشار و گروههای مختلف اجتماعی به شکل اعتصابات، اعتراضات و نمایش‌های خیابانی خودنمایی می‌کند. رشــد روزافزون اعتراضــات مردمــی، طولانی‌تر شــدن زمــان اعتراضــات و اعتصابات، کوتاهتــر شــدن دورۀ تناوبــی خیزش‌های اجتماعی و فراگیری آن در پهنه کشور، حضــور گســترده‌ و متنوع معترضیــن در کف خیابان، رشد همبستگی عمومی مردم و نشانه گرفتن کلیت نظام از مشخصه‌های بارز مبارزات مردم ایران بر علیه حکومت اسلامی در چند سال اخیر بوده است. امروز شکاف بین مردم و حکومت بیش از پیش عمیق‌تر شده و شعار «ما جمهوری اسلامی نمی‌خواهیم» به مضمون سیاسی مبارزات مردم ایران تبدیل شده است. این شرایط، تسریع و شدت گرفتن روند فروپاشی ساختاری رژیم را نوید می‌دهد.

در چنین شرایطی تبیین شفاف و واقعگرایانه برنامه عملیاتی، حضور در کنار مردم، مشارکت عملی در سازماندهی مبارزات صنفی و طبقاتی کارگران و زحمتکشان، حمایت و مشارکت در خیزش‌های اجتماعی و مبارزات دمکراتیک اقشار مختلف مردم به وظیفه عاجل نیروهای چــپ از جمله حزب شما تبدیل شده است. این امر میسر نخواهد بود مگر آن که حزب چپ ایران(فدائیان خلق) به عنوان بخشی از نیروی چپ که در این مدت کوتاه توانسته است جایگاه در خور توجهی در بین نیروهای چپ و ترقیخواه کشور کسب کند، مواضع خود را به شکل شفاف و به دور از هر گونه کلی‌گویی به اطلاع مردم ایران و دوستداران حزب برساند. از حزب شما انتظار می‌رود که تعیین نماید:

  • حزب چپ ایران(فدائیان خلق) نماینده کدام طبقه جامعه هست؟
  • چه برنامه‌ عملیاتی برای تحقق مطالبات همان طبقه اجتماعی با توجه به شرایط حاکم بر کشور دارد؟
  • سیاستهای سازمانی حزب نسبت به نیروهای دوستدار داخلی چیست؟
  • حزب چه تفاوتهای سیاسی و ایدئولوژیک با نیروهایی که تحت عنوان «جمهوریخواهان» شناخته می­شوند، دارد؟
  • چرا نظرات و سیاستهای حزب در خصوص کم و کیف همکاری با نیروهایی مانند «اصلاح‌طلبان»، «مشروطه‌خواهان»، «سلطنت‌طلبان» و «شورای گذار» بطور شفاف به اطلاع عموم و دوستداران حزب نمی‌رسد؟ و ...؟

رفقا، دوستان و یاران!

اطلاعيه شورای مرکزی سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت) پيرامون برگزاری همه‌پرسی در سازمان فوق و اعلام نتیجهٔ آن، همچنین اعلام «بازیافت کامل کنش‌گری همه‌جانبهٔ سازمان» نقطه پایان بر بلاتکلیفی دو جریان در تامین وحدت حزبی در چارچوب یک تشکل واحد با وجود موضوع «دوعضویتی‌ها» بود. این موضوع از اولین روز شکل‌گیری حزب موجب چالش‌های جدی در روند همگرایی نیروهای مشارکت کننده در تشکل فراگیر گردید. هر چند تلاش‌ نیروهای شرکت کننده در این روند تجربه‌ خجسته‌ای را در همگرایی نیروهای چپ در سپهر سیاسی ایران پس از انشعاب‌ها و انشقاق‌های متعدد به ارمغان آورد، ولی جدایی بخشی از رفقای «اتحاد فداییان خلق» قبل از تأسیس حزب، همچنین کناره‌گیری تعدادی از اعضای «حزب چپ» و « فداییان اکثریت» از سازمانهای خود در ماه‌های اخیر، از نکات قابل تامل و تاسف حاکم بر این فرایند بود.

ما به عنوان جمعی از فدائیان خلق ایران در داخل کشور از کنگره انتظار داریم با تصمیمی آگاهانه و با مسئولیت‌پذیری تمام از هر گونه واگرایی و انشقاق احتمالی در صفوف حزب جلوگیری به عمل آورد. ضمن این که بر این باوریم: «دو عضویتی» بودن مغایر فعالیت‌های حزبی است، باید لغو و شرایط فعالیت اعضای هر دو جریان (حزب و سازمان) در سازمان‌های متبوع خود فراهم گردد. پیشنهاد می‌کنیم:

  1. منع «دو عضویتی» بودن در خصوص «اتحاد جمهوری‌خواهان» هم تعمیم داده شود؛
  2. محدودیت مربوط به کنشگری سیاسی سازمان فدائیان خلق ایران- اکثریت رفع گردد؛
  3. کمیسیونی مشترک برای همکاری‌های آتی و برای جلوگیری از رقابت‌های احتمالی بین دو جریان تشکیل شود؛
  4. پلاتفرم مشترک همکاری سیاسی و برنامه‌ای با هدف تامین اتحاد هر چه گسترده‌تر در صفوف نیروهای چپ کشور با احزاب و سازمانهای چپ و بطور مشخص با«سازمان فداییان خلق ایران اکثریت»، «سازمان اتحاد فداییان خلق ایران»، «حزب توده ایران» و «سازمان راه کارگر» تدوین و به بحث گذاشته شود.

 

جمعی از فدائیان خلق ایران(داخل کشور)

21 آبان 1400

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید