رفتن به محتوای اصلی

انتخابات آزاد در ر راستای گذار به دمکراسی ، نیاز مبرم جامعه ما است. (1)

انتخابات آزاد در ر راستای گذار به دمکراسی ، نیاز مبرم جامعه ما است. (1)

ما معتقد به آزادی، دمکراسی، پلورالیسم، جدائی دین از دولت، حاکمیت مردم، رفاه اجتماعی برای عموم مردم و عدالت اجتماعی هستیم. درراه دستیابی جامعه به ارزشها و اهداف فوق و استقرار نظام دمکراتیک مبارزه می کنیم.

مبارزه در راستای گذار از حاکمیت استبدادی و دین سالار به دمکراسی در شکل جمهوری از ارکان سیاست ماست.

ما فکر می کنیم، استقرار آزادی و دمکراسی در جامعه ما، یک عمل سیاسی ضربتی نیست بلکه یک روند است.

تلاش در جهت دمکراتیک شدن اندیشه و روش سیاسی درجامعه ما، از عوامل مهم زمینه ساز سقوط پایه های استبداد است.

ما فکرمی کنیم، راه برقراری آزادی و دمکراسی درایران، لزوما متکی برپیوند میان احزاب و مبارزات آگاهانه مردم است.

ما مخالف روشهائی هستیم که می خواهد بدون حضور آگاهانه مردم ، از طریق کودتا، جنگ مسلحانه یا زد وبند های سیاسی با جناحی از رژیم، با قدرت سیاسی تعیین تکلیف کند. ما این روشها را مغایر دمکراسی می شناسیم.

ما به روشهای دمکراتیک و مسالمت آمیز از قبیل انتخابات آزاد معتقد هستیم.

آنتخابات آزاد

1-ازنظر ما، انتخابات آزاد، راه وروش جابجائی حاکمیت از استبداد به دمکراسی با اتکاء به خیزش آگاهانه و رای آزاد و برابر حقوق مردم است. دراین روش، تک تک افراد ملت بصورت برابر حقوق و هرکدام یک رای در امر گذار به دمکراسی دخالت دارند .

انتخابات آزاد،نشانه اعتماد اپوزسیون دمکرات و جمهوری خواه به مردم و عدم اعتماد جمهوری اسلامی به مردم است .

انتخابات آزاد، شاهراه حرکت وسیع توده مردم در جهت شکستن پایه های استبداد و استقرار دمکراسی بجای آن در کشور است.

انتخابات آزاد، از نظر ما استراتژی مرحله ای مبارزه علیه استبداد برای آزادی و دمکراسی است.

دراین روش و استراتژی، افراد جامعه ، بطور ملموس خودرا در گذاربه دمکراسی سهیم می دانند.

در صورتیکه شعارها ی استراتژیک دیگر ، نظیر سرنگونی، استحاله رژیم (اصلاح از درون) و غیره، ابهامات زیادی را به همراه دارند. برجسته ترین ابهام در این استراتژی ها، نقش مردم در تحقق آنها ست. مثلا در استحاله، سرنگونی، کودتا و توطئه سیاسی ( از بالا - از داخل - از خارج) معلوم نیست که افراد جامعه چگونه می توانند رای آزاد وبرابر حقوق و اراده آزاد خودرا در جایجائی قدرت جاری کند.

تکیه مدافعین این استراتژیها به رای و اراده آزاد مردم در بهترین حالت به بعداز استحاله و سرنگونی و... موکول می شود. درحالیکه ما باید از همین امروز در راستای تامین آرادی و برابر حقوق مردم مبارزه کنیم.

انتخابات آزاد، چهره نمای اندیشه ، اهداف و سیاست آزادیخواهانه و مسالمت جویانه ما و دیگرنیروهای دمکرات از یکسو، و جلوه گر اندیشه و اهداف استبدادی رژیم حاکم از سوی دیگراست.

2- انتخابات آزاد، ریشه در گرایش جامعه به دمکراتیک شدن و راه جدید تشکیل حکومت دارد.

- پویه مدام در حال تغییر وتحول جامعه ما، در سمت دمکراتیک شدن شئونات زندگی اجتماعی سیر می کند.

- جابجائی ثقل بحث های سیاسی در میان روشفکران و احزاب درداخل و خارج کشور، نشانگر توجه آنها به انتخابات آزاد بمثابه راه رفع موانع و دست یافتن به دمکراسی در ایران است.

- برخی از نیرهای سیاسی، انتخابات آزاد را، عاریتی قلمداد می کنند درصورتیکه این گرایش، برآمده از تلاشهای و تجربه بیش از یک قرن ملت ما و در عین حال نشانه تاثیر پذیری مردم وجامعه ما از تحولات دمکراتیک جهانی است.

ازاینرو، تاکید به انتخابات آزاد بمثابه راه استراتژیک مرحله ای مبارزه ، نه اراده گرائی و تخیلی ، که توجه مسولانه به روندهای فوق است.

3- انتخابات آزاد، از نظر ما ، متضمن مقصودی فراگیرتر از برکناری رژیم است.

الف - آموزش و تمرین روش دمکراتیک توسط نیروهای سیاسی با هم

ب- ضامن اجرائی موازین دمکراتیک

ح - راه و شکل مناسب برای تفاهم، همزیستی مسالمت آمیز و همکاری میان نیروهای سیاسی آزادیخواه و دمکرات برای تشکیل جبهه فراگیر و آلترناتیو دمکراتیک درحهت ایجاد حکومت دمکراتیک است

اینکه چگونه از لحاظ حقوق و سیاسی ، انتخابات آزاد در ایران می تواند برگزار شود ، مساله بغرنج و قابل بررسی است. لازم است شرایط و پارامترهای مدام تغییر یابنده در جامعه و شرایط برگزاری انتخابات آزادو سالم توسط مجموعه نیروهای سیاسی طرفدار آن مورد بررسی و مشورت قرار بگیرد.

----------------------

( 1) متن فوق فشرده سخنرانی بنده - مجید عبدالرحیم پور- از سازمان فدائیان خلق ایران ( اکثریت) در سال 1371 درکنفرانس برلین با شرکت آقایان بابک امیرخسروی و فرهاد فرجاد از حزب دمکرات مردم ایران، حسن شریعتمداری و بیژن حکمت از سازمان جمهوری خواهان ملی ایران و زنده یاد کامیز روستا است .

 

دیدگاه‌ها

محسن

با درود...سرنگونی این رژیم استراتژی است؛تاکتیک های آن عبارتست از۱_انتخابات آزاد (البته به گفته عباس در صورتی که حتی اگر توسط مطالبات مردم خواسته شود این حکومت فاشیستی آن رابه جامعه اعطا گردد)۲_پیوند میان احزاب به ویژه چپ ودمکرات۳_مبارزات اتحاد این نیروهای سرنگون طلب دردرون جامعه جهت اتحاد وآگاهی به مبارزات مردم علیه رژیم ۴_طرح وبرنامه جبهه ایتلاف نیروهای (چپ؛دمکرات؛رادیکال) سرنگون طلب در بعد از جابجایی قدرت ....به عنوان مثال مگر هم حزب چپ وهم اتحاد فداییان خلق موضوع مقاله فرامرز دادور (مرحله کنونی مبارزه در ایران)وهزاران  مورد دیگر رادر سایت های خود منعکس نکرده اند ؟ پس مشگل بر سر چیست؟ ....کلمه سرنگونی....

چ., 26.05.2021 - 20:23 پیوند ثابت
احمد نجاتی

با سپاس از شما رفیق مجید ازانتشار خلاصه سخنرانیتان
انتخابات آزاد شعار بسیار سنجیده ای است، اما متاسفانه نیرویی پشت این شعارپنهان می شود وآنرا  مطرح می کند ولی مشخص نمی کند که آیا بعد از بقدرت رسیدن هم به انتخابات آزاد پایبند می ماند؟
جمهوری اسلامی هم با رأی اکثریت روی کار آمد، هر چند انتخابات دمکراتیک نبود و شاید هم اگر می بود با درصد کمتری انتخاب میشد، حال سوال این است چه راه کار یا شعاری مانع از پنهان شدن افرادیست که هنگامیکه با رأی مردم بقدرت 
می رسند با رأی مردم هم برکنار شود ؟ 
احمد نجاتی

چ., 26.05.2021 - 19:09 پیوند ثابت
عباس

جناب عبدالرحیم پور ، 
بدون اینکه بخواهیم و قصد جدل داشته باشیم وبرای روشن شدن مساله ، آیا شما واقعا فکر میکنید که با این افرادی که حکومت را در دست دارند ، و زبانی بجز زبان آتش و خون نمیشناسند ، می‌توان درخواست و انتظار  دمکراسی داشت ؟ درصورت امکان لطفا کمی بیشتر توضیح بدهید که چگونه می‌توان با فردی مثل رییسی  در مورد دمکراسی صحبت کرد؟ هم اکنون بیش از چند هزار نفر  زندانی سیاسی در زندانهای ایران اسبرند ، آنوقت  آیا شما  میتوانید در اینان نمادی از قابلیت صحبت در مورد  دمکراسی تصور کنید ؟ با تشکرقبلی از پاسخ جنابعالی .
 

چ., 26.05.2021 - 00:21 پیوند ثابت

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید