رفتن به محتوای اصلی

دفاع از جهالت و خشونت به نام دین، ابزاری برای عوام‌فریبی و اخذ امتیاز!

دفاع از جهالت و خشونت به نام دین، ابزاری برای عوام‌فریبی و اخذ امتیاز!

سلاخی معلم فرانسوی تاریخ توسط یکی از اسلام گرایان افراطی، بشریت مترقی را سخت تکان داد و در بهت عمیق فروبرد. امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، و مقامات این کشور در دفاع از لائیسیته این اقدام وحشیانه را محکوم کردند. جنایت از ایندست سابقه بسیار دارد. از جمله پنج سال پیش نیز به دفتر مجله فکاهی "شارلی ابدو" به بهانه چاپ کاریکاتوری از پیامبر اسلام حمله شد و ۱۲ تن وحشیانه کشته شدند، که چهار کاریکاتوریست‌ مطرح فرانسوی از جمله سردبیر هفته‌نامه آن، در میان قربانیان این تهاجم تروریستی بودند. مشابه این اعمال جنایتکارانه را طی سال‌های اخیر در چند کشور دیگر اروپایی هم شاهد بودیم. ماه گذشته بار دیگر یکی از اسلامگرایان افراطی پاکستانی تبار به محل سابق این مجله حمله کرد و دو تن را با چاقو مجروح نمود. روز جمعه ۱۶ اکتبر نیز ساموئل پتی، معلم ۴۷ ساله تاریخ، پس از نشان دادن کاریکاتورهای منتشر شده در مجله "شارلی ابدو" به دانش آموزان خود در کلاس درس، خارج از مدرسه توسط یک مسلمان افراطی ۱٨ ساله چچنی‌تبار به نام «عبدالله انزروف» به شکل فجیعی کشته شد.

قتل تکاندهنده معلم تاریخ و بریدن سر او موجی از اعتراضات و تظاهرات را در شهرهای مختلف به ویژه در پاریس برانگیخت. امانوئل ماکرون قاطعانه در دفاع از آزادی اندیشه به افراطیون مسلمان هشدار داد که فرانسه در مقابل این تهدیدها عقب نخواهد نشست. این جنایت توسط مقامات مسئول در کشورهای مختلف و به ویژه رسانه های آزاد محکوم شد. همه نیرو‌های دمکرات و سکولار و از جمله جریانات چپ و سوسیالیست قاطعانه در دفاع از آزادی بیان و لائیسیته به عنوان یک ارزش پایه ای وارد صحنه شدند و اراده فرانسه را برای دفاع از آزادی بیان اعلام نمودند. ما ایرانیان که سال ها تحت حاکمیت جمهوری اسلامی برخورد ابزاری با دین و اثرات مخرب تداخل دین و حکومت را با گوشت و پوست خود لمس کرده ایم، ارزش این ایستادگی‌ها را می دانیم و آن ها را ارج می نهیم.

واکنش رهبران کشورهای مسلمان اما از نوع دیگری بود. عمران خان نخست وزیر پاکستان از ماکرون به خاطر عدم شناختش از اسلام انتقاد کرد. رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در حمله ای تند به ماکرون خواستار تحریم کالاهای فرانسوی شد. در برخی از کشورهای عربی نظیر عربستان سعودی، اردن، کویت و قطر در سطوح مختلف و در ابعاد متفاوت سیاست تحریم کالاهای فرانسوی مطرح شده است و برخی فروشگاه های بزرگ اقدام به جمع آوری کالاهای این کشور کرده اند. در ایران نیز جمهوری اسلامی برای محکم کردن موقعیت خود در میان اقشار ناآگاه کشورهای منطقه و مسلمان، به میدان آمد. سپاه پاسداران طی بیانیه ای گوی سبقت را از همه ربود و فرانسه را به حمایت از اسلام‌ستیزی متهم کرد و رئیس جمهور آن را "بی‌خرد و ماجراجو" خواند.

واقعیت این است که پشت این هیاهوی اردوغان رئیس جمهور ترکیه، اهداف دیگری نهفته است. دفاع از اسلام وسیله ایست برای بسیج نیرو و عقب نشاندن موضع فرانسه در مسائل مورد مناقشه چه در مدیترانه و چه جنگ ارمنستان و آذربایجان. ترکیه پس از همراهی اولیه اش با فرانسه در مورد جنگ در سوریه، بر سر کردهای آن کشور به اختلاف رسید. در لیبی نیز که عملا به دو بخش غرب و شرق تقسیم شده است، کشور فرانسه با حمایت از بخش شرق در برابر ترکیه که از غرب آن حمایت می‌کند، قرار گرفته است. اختلاف دو کشور بر سر نفوذ در منطقه در مورد ذخایر گاز و نفت دریای مدیترانه نیز بالاست. اخیرا هم در ارتباط با جنگ آذربایجان و ارمنستان بر سر قره باغ این دو کشور هر کدام پشت یک کشور متخاصم در برابر هم قرار گرفته ‌اند. در واقع حملات اردوغان با هدف بسیج مسلمانان فرانسه به منظور اعمال فشار به دولت ماکرون برای عقب نشاندن حریف در مسائل مورد مناقشه صورت می گیرد.

جمهوری اسلامی اما بیش از ترکیه اسلام را وسیله اعمال فشار قرار داده و قرار می‌دهد. ترکیه در کنار این فشارها قتل معلم فرانسوی را هم محکوم کرده است، اما در ایران سپاه پاسداران عملاً در نقش سخنگوی جمهوری اسلامی موضع رسمی آن را اعلام می‌دارد! این نهاد در بیانیه ای هشدار داده است که "سردمداران نظام سلطه و صهیونیست" علاوه بر تحریم کالا و اعتراضات میدانی "باید در انتظار دریافت پاسخ‌های درخور از امت اسلامی باشند." و اعلام کرده است که این پاسخ ها "بی‌شک در آینده‌ای نه چندان دور" داده خواهد شد. و خود برای "دفاع فداکارانه از اهداف و آرمان‌های پیامبر" اعلام آمادگی کرده است." همزمان پاسداران سابق محمد باقر قالیباف رئیس مجلس و علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی و ... زبان به تهدید گشوده اند. امروز نیز وزارت خارجه ایران به خاطر "اصرار مقامات فرانسوی به حمایت از انتشار کاریکاتورهای اهانت آمیز" درباره پیامبر اسلام، کاردار موقت سفارت فرانسه در تهران را احضار کرده است.

جای بسی تأسف است در حالی که مردم کشور در اثر تحریم سنگین آمریکا و بی لیاقتی و ناکارآمدی حکومت و خصوصاً سیستم تبعیض آمیز و ناعادلانه ای که بیش از چهل سال است بر سر مردم کشورمان آوار شده است، زیر فشار سنگین فقر و بیکاری قرار دارند و در شرایطی که کرونا دارد جان مردم را در ابعاد وسیعی درو می کند، این حکومت نالایق و ضد مردمی دست از سیاست های ماجراجویانه خود بر نمی دارد.

گرچه جهان ما با واقعیت تلخ بنیادگرایی اسلامی روبروست و این خود مستقلاً یک چالش جدی به شمار می‌رود، با اینهمه در پشت همین جنگ ایدئولوژیک هم جنگ منافع جریان دارد. امروز تضادی که برای غارت بیشتر منابع در خاورمیانه و مدیترانه و افریقا و ... بین دولت ها شکل گرفته است، به اشکال مختلف سر باز کرده است. موضوع آن نیز چنگ اندازی بر مناطق مختلف است و در درجه نخست رقابت بر سر سیطره منابع زیر زمینی و ثروت های گازی و نفتی و انرژی که مورد طمع کشورهای مختلف در منطقه و در جهان است. گسترش فقر و تبعیض و بی عدالتی مردم را در کشورهای مختلف عاصی کرده است. در این فضای ناامن است که تعدادی از همین مردم سرخورده ابزار دست کانون‌های فوق ارتجاعی و بنیادگرای اسلامی قرار می‌گیرند و بر اثر شستشوی مغزی آماده برای اقدامات تروریستی و ارتکاب هر جنایتی در جهت نا امن کردن جوامع بشری می شوند.

قتل وحشیانه معلم تاریخ در فرانسه محکوم است. باید در کنار مردم و علیه بنیادگرایی اسلامی، از ارزش های دموکراسی و لائیسیته دفاع کرد. تا زمانی که نقطه پایانی بر تبعیض، فقر و بی عدالتی و غارت ثروت های مردم گذاشته نشود و تحولاتی در این سمت صورت نگیرد، راه برای به بازی گرفتن احساسات مردم توسط اربابان قدرت و ثروت باز می ماند و جهل و ترور باز هم می تواند قربانیان دیگری در نقاط مختلف جهان را بکام خود بکشد.

 

دیدگاه‌ها

داریوش

باعرض معذرت دوباره که به نظرنگاه کردم چنین مینمایدکه موافق سرمایه داری هستم خواستم توضیح دهم که هیچ تضادی نداردکه پیگیریک حکومت مردمی باسیربه طرف سوسیالیزم ودرعین حال باپایه دانش بنیان بود.ضعف عمده انقلاب اکتبرهمین تکیه نکردن برعلم بود.علی رغم ادعا که سوسیالیزم علمی هست اما چیزی که اکثرچپها مخصوصا پنج سازمانی که تلوزیون مشترک دارندفقط تکیه برعدالت اجتماعی هست .این عدالت بدون پشتوانه علمی که خودپایه گذارتوسعه هست محکوم به شکست هست مانندفروپاشی شوروی .

ش., 21.11.2020 - 19:50 پیوند ثابت
داریوش

رشدجامعه فقط باگسترش علم است.میتوان حکومتی داشت مردمی وعقب مانده.امامشکلات بشرفقط باعلم حل میشود.واین رادقیقاکشورهای بزرگ سرمایه داری باتمام وجودشان هم پی برده اندوهم ازآن حمایت میکنند.ازفروش تسلیحات همانقدرسودمیکنندکه ازفروش داروولی محال است یک کشورسرمایه داری علم خودرابه کشوردیگراهداکندویا باسوداندک بفروشدچون منبع درامدش دقیقا همان علم است .ازشرکتهای بزرگشان مانندمردمک چشم محافظت میکنند.حال برگردیم به ایران حکومت مردمی میخواهیم یا حکومتی که برپایه علم استوارباشد.

ش., 21.11.2020 - 11:46 پیوند ثابت
سعید

به نظرمن هرجا که دین علم میشودکارسرمایه است .تمام منطقش به سنگ خورده میخواهدتاریخ رابه عقب برگرداند.مخالفت ترامپ باسقط جنین،درست کردن طالبان والقاعده به گفته خودشان که توسط بوش پسروهیلاری کلینتون چندباذعنوان شد.درست کردن فیلم های کارتونی راجع به اروح وآن دنیا.تماما حیله هایی است که مخصوصا درخاورمیانه خوب جواب داده است .حکومتی درایران که دررویای حکومت شیعی است ودراین راه ازهدررفتن انبوه امگاناتی که مربوط به مردم ایران است دریغ ندارد.اگرحکومت ایران ضدیتی باآمریکا نداشت مانندعربستان هزاران طریق پشتیبانی میشد.الان هم چه آمریکا وچه اروپا بادین محوری ایران هیچ مشکلی ندارندفقط مشکل درنبودن ایران درحیطه خودشان است .باری به سادگی میتوان برداشت کردکه هرکجا که صحبت ازدین است دست سرمایه درکاراست .مشکل مردم ما همین است که بایدبارویایی مبارزه کنندکه درواقعیت ریشه ندارد.اگرمنطق سرمایه برحاکمیت ایران غالب شودتازه مبارزه معنی خودش رامیدهد.هرچنددرنهایت این سرمایه است که مردم رابه این بدبختی دچارکرده است .ولی این باعث تشتت افکاردرمیان سیاسیون میشودکه طرف مقابلشان کیست .دین یا سرمایه .ودراین میان بدسرانجام کسانیکه ازاین حکومت انتظاررفع مشکلات مردم رادارند.

ش., 31.10.2020 - 17:14 پیوند ثابت
Raheleh Tarani

رفیق محمد اعظمی گرامی 

مساله بزرگتر از  رشد بنیاد گرایی اسلامی، مساله تبعیض در جهان و رشد افراط گرایی ناشی از سیاستهای امپریالیستی آمریکاست که در واقع به رشد بنیاد گرایی اسلامی هم دامن زده است. 
این مساله نیازمند دقت و مطالعه  عمیقتری ست، هم از نظر سیاسی و هم از نظر روانشناسی. اگرتحت تاثیر کرپرت مدیا جو گیر شویم، اگر عمق مساله را درک نکنیم،  چه بسا که با نیت خوب به نفع دشمنان مردم قدم برداریم. درک خشونت نیازمند به توجه به آن چیزی ست که در روانشناسی به آن چرخه خشونت گفته می شود. اگر این چرخه را درک نکنیم ، به توقف خشونت کمک نخواهیم کرد و چه بسا که خودمان هم  به ادامه این چرخه کمک کنیم. 


باید به عمق این مساله اندیشید که چرا در این شرایطی که دنیا روز به روز بیشتر قطبی می شود و احساسات نژاد پرستانه و تبعیض آمیز دنیا را از کینه پر کرده ، خبر کشته شدن یک معلم فرانسوی توسط یک مسلمان ۱۸ ساله در دنیا می پیچد و بر نفرت نسبت به مسلمانان می افزاید و فضای تیره تیره تر می شود؟ 
افراط گرایی و تعصب یک بیماری ست و این بیماری هم مثل بیماری های دیگر در نتیجه یک شرایطی ایجاد می شود. مختص یک دین و یک فرقه هم نیست. مگر قاتل جان لنون یک مسیحی متعصب نبود؟
روشن است که با اسلام ستیزی مشکل حل نمی شود. باید دید که افراط گرایی چطور ایجاد می شود. 
مطلب رفیق رضا فانی یزدی در این مورد به آسیب شناسی عمیقتری از مساله پرداخته است. 
https://www.akhbar-rooz.com/?p=89890

https://www.globalresearch.ca/camp-bucca-abu-ghraib-and-the-rise-of-ext…
این مطلب هم که متاسفانه به فارسی ترجمه نشده به نظر من مطلب بسیار خوبی ست برای درک عوامل رشد افراط گرایی. 
نویسنده به خوبی توضیح میدهد که چطور آنچه در زندان ابوغریب ، کمپ بوکا و مراکز دیگری که مسلمانان مورد آزار و شکنجه های فجیع و ضد انسانی نظامیان آمریکایی قرار گرفتند چه نفرتی در مردم ایجاد کرد و چقدر به شکل گرفتن داعش و افراط گرایی کمک کرد . 
دنیای پر از تضاد و تعارضی داریم . در شهر ما حدود ۵ سال پیش پسر ۲۲ ساله  یک افسر پلیس ، ۵ نفر را به قتل رساند. او برای مدت کوتاهی در زندان بود و بعد هم آزاد شد . گفتند در زمان حادثه زیر فشار روانی بوده و تعادل روانی نداشته و ...  قرار شد مورد درمان قرار بگیرد و حتی سال گذشته به او اجازه دادند که بدون مامور در جامعه حضور داشته باشد که البته مورد انتقاد شدید خانواده آن ۵ قربانی قرار گرفت و بعد تصمیم بر این شد که فعلا تحت نظر باشد. خیلی ها سوال کردند که آیا اگر این قاتل (متیو دگرود) یک فرد مسیحی سفید پوست نبود، ی پدرش افسر پلیس نبود هم همین اتفاق می افتاد؟ حداقل ما با تجربه خودم مطمئن هستم که جواب این سوال روش است : "به هیچ وجه!" قتل فجیع پنج جوان دانشجو توسط یک مسلمان هرگز به این سادگی برگزار نمی شد!  این خبر در دنیا می پیچید و از آن بهره برداری های مطلوب صورت می گرفت ولی چون قاتل یک فرد سفید پوست مسیحی و پسر یک افسر پلیس بود حتی در  خود کانادا هم این خبر خیلی پخش نشد.  این تجربه ها در احساسات و قضاوت همه کسانی که مسائل را دقیق بررسی میکنند تاثیر می گذارد و دقت در آنها  برای درک شرایطی که درگیر آن هستیم ضروری ست. 
بر اساس یافته های عصب شناسی مغز انسان تا ۲۵ سالگی هنوز در حال رشد است و بالغ نشده است. روانشناسان و عصب شناسان معتقد هستند که سن قانونی باید  از ۱۸ سال به ۲۵ سال تغییر کند. چون تا ۲۵ سالگی هنوز مغز کامل نشده. باید بررسی دقیقی صورت بگیرد تا روشن شود که چرا این فرد ۱۸ ساله که هنوز یک فرد بالغ هم  نیست، دست به چنین عملی زده است. و اینکه چرا  این مساله به این شکل مطرح شده است. به قول زنده یاد صمد بهرنگی" مردابها را بخشکانید کرمها خود محکوم به فنایند"

باید کسانی که این مردابها را ایجاد میکنند شناخت . خواندن مطالب بالا و درک سیاستهای آمریکا در دنیا و همچنین نگاهی به بودجه نظامی سالیانه بالای ۷۰۰ میلیارد دلاری آمریکا هم سر نخ خوب دیگری ست برای اینکه بفهمیم دنیا را پر از کینه ودشمنی و  پر تشنج خواستن ، به نفع چه کسانی ست.

به امید دنیای عاری از کینه و افراط گرایی و سود جویی سرمایه داران
راحله 

پ., 29.10.2020 - 22:40 پیوند ثابت
کامران

درماامن کردن خاورمیانه دست آمریکاوخواهرانش آشکاراست چنانچه هیلاری کلینتون بارها اذعان کرد.خودشان میپرورانندوگاهی که ازهمان طریق ضربه میخورنددادشان به آسمان میرود.این محکومیت توسط تمام جهانیان بایدزمانیکه داعش مردم سوریه رادرخیابان دسته دسته یابه رگبارمیبست ویا سرمیبریدانجام میشد.گاهی کثافت کاریهایشان دامن خودشان رانیزمیگیرد.درهرحال درست میفرمایید.

پ., 29.10.2020 - 00:01 پیوند ثابت

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید