رفتن به محتوای اصلی

سازمان ملل متحد : با تغییرات اقلیمی باید همانند ویروس کرونا مقابله کرد!

سازمان ملل متحد : با تغییرات اقلیمی باید همانند ویروس کرونا مقابله کرد!

سازمان ملل متحد : با تغییرات اقلیمی باید همانند ویروس کرونا مقابله کرد!

کشورهای مختلف در سراسر جهان در حال مبارزه با ویروس کرونا هستند و سعی می‌کنند وضعیت را به حالت عادی بازگردانند. حالا به تازگی سازمان ملل متحد به کشورها اعلام کرده که باید با تغییرات اقلیمی مانند کرونا مبارزه کنند تا زندگی‌های بیشتری در معرض خطر قرار نگیرد.

بسیاری از کشورها در حال تلاش برای صاف کردن منحنی مربوط به آمار مبتلایان و قربانیان کرونا هستند و سازمان جهانی هواشناسی (WMO) نیز از این فرصت استفاده کرده و کشورها را به مبارزه با تغییرات اقلیمی دعوت کرده. به گفته این سازمان، کشورها در گذشته می‌توانستند زمانی که دما به بالاترین حد خود رسیده بود، در صاف کردن منحنی آن قدم بردارند که چنین اتفاقی رخ نداد و همچنان شاهد افزایش دما هستیم.

به گفته WMO، این روند در آینده ادامه خواهد داشت و شاهد افزایش دمای زمین در سال‌های آینده خواهیم بود. میزان دی اکسید کربن در مقایسه با سال 1970 رشدی 26 درصدی داشته و میانگین دمای جهانی نیز افزایش 0.86 درجه‌ای را تجربه کرده. دمای زمین نسبت به قبل از انقلاب صنعتی، 1.1 درجه افزایش داشته. این افزایش دما زندگی بسیاری از مردم را در معرض خطر قرار داده و افراد به سختی در مناطق گرمسیری زندگی می‌کنند.

با شیوع کرونا بسیاری از مردم قرنطینه شدند و فعالیت‌های صنعتی کاهش پیدا کرد که این موضوع به معنای کاهش آلودگی و بهبود کیفیت هوا در بسیاری از کشورها بود. با توجه به این موضوع، سازمان جهانی به این موضوع اشاره کرده که امسال انتشار دی اکسید کربن 6 درصد کاهش پیدا می‌کند، اما این کاهش موقتی بوده و سال آینده روند عادی خواهد شد.

به گفته WMO، کشورها باید علاوه بر تلاش برای مسطح کردن منحنی کرونا، در زمینه تغییرات اقلیمی نیز مصمم باشند و از افزایش بیشتر دما جلوگیری کنند. همانطور که کشورها با همکاری یکدیگر با شیوع کرونا مبارزه می‌کنند، باید با تغییرات اقلیمی نیز مبارزه کنند، البته این مبارزه نباید کوتاه مدت باشد و باید برای چندین نسل ادامه داشته باشد.

 

منبع : sciencealert

..........

 فروپاشی تمدن بشر در ۲ تا ۴ دهه آینده

دو فیزیک‌ دان نظری متخصص در سیستم‌ های پیچیده معتقدند جنگل‌ زدایی جهانی می‌ تواند تمدن انسان را در دو تا چهار دهه‌ آینده درمعرض فروپاشی همیشگی قرار دهد.

طبق مقاله‌ای که ماه مه سال جاری در مجله‌ Nature Scientific Reports منتشر شد، اگر انسان به نابودی جنگل‌ های جهان ادامه دهد، زمین دیگر نمی‌ تواند ظرفیت چشمگیر جمعیت را تحمل کند. درصورت ادامه‌ جنگل‌ زدایی، کل جنگل‌ های زمین تقریبا در مدت ۱۰۰ تا ۲۰۰ سال نابود خواهند شد. مؤلفان مقاله‌ یاد شده می‌ گوید : نمی‌توان گفت تمدن انسان دقیقا با قطع آخرین درخت تحت‌ تأثیر قرار می‌ گیرد.

با توجه‌ به مسیر نابودی، تمدن انسان بسیار زودتر از ۱۰۰ تا ۲۰۰ سال نابود خواهد شد؛ زیرا جنگل‌ زدایی آثار چشمگیری بر سیستم‌ های پشتیبان حیات زمین خواهد گذاشت که برای ذخیره‌ سازی کربن، تولید اکسیژن، حفظ خاک، تنظیم چرخه‌‌ی آب، حفظ سیستم‌ های طبیعی و غذایی انسان و خانه‌ی تعداد بی‌ شماری از گونه‌ها ضروری هستند.

قبل از توسعه‌ی تمدن انسان، جنگل‌ ها ۶۰ میلیون کیلومتر مربع از کره‌ی زمین را پوشانده بودند. سرعت درخور توجه جنگل‌ زدایی و ردپای انسان روی زمین باعث شد این آمار به کمتر از ۴۰ میلیون کیلومترمربع برسد. مولفان می گوید : طبق مدل ما، فروپاشی فاجعه‌ بار تمدن انسان به‌ دلیل مصرف منابع بر اساس پارامتر های فعلی یکی از سناریو های محتمل تکامل پویا است. طبق دیدگاه آماری، احتمال بقای تمدن در خوشبینانه‌ ترین سناریو کمتر از ۱۰ درصد است . محاسبات نشان می‌ دهد باتوجه‌ به سرعت واقعی رشد جمعیت و مصرف منابع به‌ ویژه مصرف جنگل‌ ها، تنها ۲ تا ۴ دهه با فروپاشی بدون بازگشت تمدن انسانی فاصله داریم.

گزارش کامل این مقاله را می‌توانید در وبسایت زیر بخوانید :

https://www.vice.com/en_us/article/akzn5a/theoretical-physicists-say-90-chance-of-societal-collapse-within-several-decades

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید