رفتن به محتوای اصلی

کارگران و پناهندگان افغانستانی را قربانی اختلافات تان با دولت افغانستان نکنید!

کارگران و پناهندگان افغانستانی را قربانی اختلافات تان با دولت افغانستان نکنید!

نزاع لفظی پس از کشتن شدن شماری از مهاجران و کارگران افغانستانی توسط مرزبانان و نیروهای امنیتی ایران در یک منطقە مرزی بین دو کشور و در یزد بالا گرفتە و این نزاع همچنان ادامە دارد. یکی از پیامدهای این نزاع دو طرفە افزایش فشار بە کارگران مقیم و پناهندە در داخل ایران واعمال محدودیت های تازە مرزی جهت جلوگیری از ورود آنها بە داخل ایران بودە است. تاثیرات روانی این فشارها روی کارگران و مهاجران افغانستانی مقیم ایران بە قدری زیاد شدە کە موجب کاهش تردد آنها در داخل شهرها شدە و مشکلات زیادی را برای آنها بوجود آوردە است. فشار بە کارفرمایانی کە بە کارگران افغانستانی کار دادەاند نیز پس از بالا گرفتن اختلافات بین مقامات دو کشور بیشتر شدە است و مراجعە ماموران بە کارگاە ها و موسساتی کە حدس می زنند بە مهاجران کار دادەاند افزایش یافتە است. حتی مهاجرانی کە از چند دهە پیش تاکنون در ایران زندگی کردەاند و کارت اقامت دارند، اینک احساس ناامنی می کنند و نگران پیامدهای اختلافات مقامات دو کشور بر سرنوشت خود و نگران اخراج شدن در صورت بالا گرفتن اختلافات بین مقامات دو کشور هستند.

حکومت ایران نیز سعی می کند با ایجاد احساس ناامنی بین مهاجران بە دولت افغانستان برای دست کشیدن آن دولت از شکایت اش و پیشبرد هدف هایش در این کشور فشار بیاورد. اکنون دیگر مسئولین حکومت ایران کشتن مهاجران افغانستانی را تکذیب نمی کنند. یعنی قضیە آنقدر روشن و محرض است کە نمی توانند آن را انکار کنند. به همین جهت کوشش می کنند آن را با ضرورت مراقبت از مرزها برای مقابلە با قاچاقچی ها و تروریست ها جنایت خودشان را توجیە نمایند و هزینە هایی را کە می گویند خرج مهاجران و پناهندگان کردەاند بە رخ مقامات حکومت افغانستان بکشند. سفیر سابق ایران در افغانستان می گوید:"میلیاردها تومان برای هزینه تحصیل و بهداشت افغانستانی‌ها پرداخت می کنیم". از لحن تند سخنان منتشر شدە "ابولفضل ظهره‌وند"سفیر پیشین ایران در افغانستان خطاب بە مقامات دولت افغانستان کە جمعە این هفتە درخبرگزاری (ایلنا) منتشر شدە چنین بر می آید کە علت کشتار تعدادی از مهاجران افغانستانی بە احتمال زیاد عمدی و برای فشار بە دولت این کشور بر سر رابطە آنها با امریکا و همچنین قطع مهاجرت اتباع افغانستان بە ایران بودە است و کارگران و مهاجران کشتە شدە بە احتمال بسیار قربانی این اختلافات شدەاند.

او در قسمتی از مصاحبە خود گفت: "حالا که چندین تن از شهروندان همسایه شرقی ما جان خود را به دلیل عدم رعایت قوانین مرزی و قوانین کشور ما از دست داده‌اند، تمامی رسانه‌ها و حتی مقامات افغانستان علیه ایران اظهار نظر کردند. بگذارید موضوع را طور دیگری واکاوی کنم. اخیراً پنتاگون در آمار خود اعلام کرده که در سال ۲۰۱۹ میلادی ۱۸۰ نفر غیرنظامی و از ابتدای سال ۲۰۲۰ حدود ۷۰۰ نفر از غیرنظامیان بر اثر عملیات‌ هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا و همچنین اقدامات طالبان در افغانستان کشته شده‌اند. سوال اینجاست که چرا مقامات افغانستان در این مورد هیچ حرفی نمی‌زنند و چرا نمی‌گویند سربازان وطن شان چگونه به دست آمریکا و طالبان کشته می‌شوند؟".

بر خلاف گفتە سفیر سابق ایران، واقعیت این است کە مجموع سود اقتصادی و سیاسی کارگران افغانستانی برای حکومت ایران بیش از هزینەهای اقامت آنها در ایران بودە است. علاوە بر کمک های کە دولت ایران از بابت پناهندگان افغانستانی از دفتر پناهندگان سازمان ملل در این مدت دریافت نمودە، سود کلانی از طریق کار کارگران افغانستانی و استثمار مضاعف آنها نصیب کارفرمایان و دولت ایران شدە است کە بە تنهایی بایستی بیشتر از رقم هزینە های ادعایی جناب سفیر باشد. در زمان جنگ ایران و عراق و هم چنین در جنگ داخلی سوریە نیز حکومت ایران از مهاجران استفادە نمودە و موجب کشتە شدن شمار زیادی از آنها شدە است. در زمان حکومت دولت چپ گرای افغانستان نیز دولت ایران خود با حمایت از گروە های مسلح بنیادگرا و کمک بە تسلیح آنها در آوارگی مردم بیگناە این کشور و ایجاد جنگ داخلی در افغانستان نقش مخربی بە عهدە داشتە است. کمک بە ناتو و امریکا هنگام اشغال افغانستان توسط ایران هم واقعیتی است غیر قابل کتمان. در واقع حکومت ایران هیچگاە بە کنوانسیون های مربوط بە حقوق پناهندگان پایبند نماندە و آن را در مورد پناهندگان افغانستانی رعایت نکردە است. محروم نمودن بسیاری از کودکان مهاجران از تحصیل، ندادن شناسنامە بە کودکانی کە در ایران بە دنیا آمدەاند، بە رسمیت نشناختن ازدواج ایرانی ها با مهاجران، محروم نگاە داشتن اکثر کارگران پناهندە از بیمە و قانون کار و یارانە تنها بخشی از اجحافاتی است کە علیە مهاجران اعمال می شود و حالا نیز قربانی کردن آنها بر سر اختلافات بین دو حکومت بر آنها افزودە شدەاند. کارگران، پناهندگان و مهاجران زحمتکش افغانستانی نباید قربانی اختلافات حکومتها در ایران و افغانستان شوند، دست از آزار و اذیت و کشتار آنها بردارید و حقوق انسانی شان را رعایت کنید!

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید