رفتن به محتوای اصلی

راهکارهای دفاع از "حقوق متهم"

راهکارهای دفاع از "حقوق متهم"

تالار تلگرامی حمایت از زندانیان سیاسی و عقیدتی

https://t.me/joinchat/CPd7yD6Wyge05cWD7X-r0w


وکالت در  جمهوری اسلامی: مدافع در جایگاه متهم

پرسش‌های شرکت کنندگان در گفتگو:

- سرانجام حقوق شهروندی اقای روحانی به کجا کشیده شد؟ به شکلی که رئیس قوه قضائیه به ایشان می‌گوید شما کی هستید که تعیین تکلیف کنید!! ..شهروند عادی جای خود دارد... از نگاه شما برای رسیدن به حقوق اولیه پایمال شده مردم ایران چه باید کرد؟

- در شرایط اعتلای نسبی جنبش انقلابی که منجر به بازداشت گسترده فعالین صنفی و سیاسی شده و می‌شود، چه رهنمودهایی برای آگاهی مبارزان انقلابی حاضر در صحنه برای دفاع حقوقی از خود از لحظه دستگیری و بازداشت و تفهیم اتهام و بازپرسی و بازجویی‌ها... تا مرحله ختم دادگاه دارید؟ در صورت امکان تیتروار با استناد به قانون آیین داردرسی و به شکل فشرده و مفید با کاربرد عملی بدون نیاز به وکیل.

با سپاس و آرزوی آزادی هر چه سریع‌تر شیرزن قهرمان؛ نسرین ستوده و همه زندانیان سیاسی عقیدتی ایران

- در مورد زندانیان مخفی و شکنجه از طریق پالس‌های الکتریکی و رادیویی (خودم یکی از آنها هستم) آیا گزارشی به شما رسیده که با قربانیان این شکنجه‌ها که قربانیان کنترل ذهن و یا کنترل فرد نامیده می‌شوند چه اقداماتی می‌شود انجام داد؟ (جهت آگاهی دوستان: کنترل ذهن حدود 30 سال است در ایران به صورت افسار گسیخته انجام می‌شود، از ابزارهای مدرن استفاده می‌شود که حالتی از هیپنوتیزم را بر فرد القا می‌کند و فرد را در همان حالت وادار به برخی اعمال می‌کند، برخی قربانیان صدایی را در فضای جمجمه خود حتی می‌شنوند. مورد ما شبیه مهندس شاهین میرمحمدحسینی هست. ما تعدادمان زیاد است، حدود 200 نفر حداقل توی یک گروهیم فقط)

- آیا دفاع از حقوق شهروندی شامل دفاع از حق سیاسی شهروندان و احزاب هم می‌شود؟

- جناب خندان با درود. همانطور که می‌فرمایید داشتن اطلاعات حقوقی در مواجهه با امر بازداشت و دادگاه و غیره حتما بی‌تاثیر نیست. سوالی که مطرح می‌شود این است که به نظر شما چرا تعداد وکلای درگیر مسائل حقوق بشری در شرایط حاضر قلیل است؟

- برخی در خارج از کشور بر این نظر هستند که این تظاهرات‌های خیابانی و اعتراضات مجازی در حمایت از زندانیان سیاسی و عقیدتی فایده‌ای ندارد که هیچ، حتی وضعیت زندانی به خطر می‌افتد در این مورد نظرتان چیست؟

- جناب خندان مجرم با حکمی که تعین می‌گردد زندانی می‌شود. از ویژگی قوه قضایی ایران که در دیگر کشورها سابقه ندارد حکم شلاق است. نمونه‌های بسیاری وجود دارد که در رسانه‌های رسمی ایران نیر اعلام می‌گردد مانند حکم شلاق همراه حبس برای علیه اقدام دوست معلم و یا دیگر کارگران معترض. آیا در قانون جزایی جمهوری اسلامی در این مورد ماده‌ای وجود دارد؟

- لطفا توضیح دهید وضعیت فعلی خانم ستوده در چه مرحله‌ای هست.

- آیا عفو زندانیان که اخیرا اعلام شده شامل زندانیان سیاسی هم شده است؟

- با توجه به اینکه در قانون اساسی جمهوری اسلامی "دادگاه انقلاب" وجود ندارد، آیا نمی‌توان از شرکت در دادگاه‌های فرمایشی "دادگاه انقلاب" اجتناب کرد؟ لطفا در این مورد توضیح دهید - با تشکر

- نه اصلن بحث دستگاه دروغ سنج به هیچ وجه مطرح نیست.

- بارها پیش آمده که زندانیان سیاسی-عقیدتی مردم را تشویق به شرکت در انتخابات کرده‌اند.

دلیل‌اش چیست؟

- آیا از القای فکری توسط استاد وکابوک و شاگردان او در زندان جهت تخلیه اطلاعاتی و اعتراف‌گیری استفاده نمی‌شود؟ از مواد مخدری به نام ال اس دی ؟ از این مواد، امریکا در تجاوز به کشور ویتنام استفاده می‌کرده است.

- آقای خندان، جمهوری اسلامی ایران حتی به قانون اساسی خود عمل نمی‌کند، چگونه می‌توان انتظار داشت بازجویان و شکنجه‌گران به قانون و حق متهم تن دهند؟

- درود آقای خندان عزیز. وضعیت آزادی خانم نسرین ستوده چگونه است؟

- بحث صلاحیت یا عدم صلاحیت دادگاه انقلاب برای رسیدگی به جرایم غیرسیاسی مطرح نیست زیرا "دادگاه‌های انقلاب" متکی به قانون تشکیل دادگاه‌های عمومی و انقلاب و آیین دادرسی مصوب مجلس است که ماده 159 قانون اساسی آن‌را به درستی "منوط به حکم قانون" کرده است. پرسش را می‌توان اینگونه طرح نمود که: آیا با توجه به گذشت 40 سال از زمان وقوع انقلاب، مردم می‌توانند مطالبه ابطال قانون دادگاه‌های انقلاب را به دلیل رفع شرایط انقلابی در تجمعات خود داشته باشند؟ دلیل این مطالبه اینکه دادگاه‌های انقلاب برای رسیدگی به جرایمی غیرسیاسی مثل مواد مخدر و جاسوسی و جرایم امنیتی و غیره تشکیل شده ولی فعالین سیاسی عقیدتی را به جرم امنیتی بازداشت و محاکمه و زندانی می‌کنند.

- وکلای بسیاری توسط جمهوری اسلامی در جایگاه متهم قرار گرفته‌اند و دستگیر و زندانی شده‌اند. مراجع بین‌اللملی حمایت کننده از وکلا نسبت به این مساله چه عکس‌الملی نشان می‌دهند؟

- آقای خندان لطفا اگر تمایل دارید، از شرایط خانم نسرین ستوده گزارش مختصری بیان کنید.

- اگر مبارزه و اعتراضات مطالبه‌گرانه قانون را نقض نکند، آیا فعالین دستگیر نمی‌شوند؟

- آقای خندان عزیز به نظر شما مهم‌ترین مطالبه در داخل کشور با توجه به شرایط حاضر چیست؟

- متاسفانه پس از برنامه تلویزیونی در باره آقای بخشی و خانم قلیان دوباره این دو عزیز بازداشت و به صورت غیرقانونی و بلاتکلیف آنچنان که گفته می‌شود تحت فشار برای اقرار به نفی اظهارات خود در مورد اعمال شکنجه هستند، علاوه بر این دو نفر تعدادی از فعالان دانشجویی ظاهرا مرتبط با این پرونده بازداشت شده‌اند. فکر می‌کنید باتوجه به اینکه جهت‌گیری این بازداشت‌ها در این پرونده‌ها از ابتدا سیاسی و به قصد خاصی از سوی حکومت صورت می‌گیرد، خانواده این بازداشت‌شدگان چه امکان حقوقی برای دفاع از آنها دارند؟

- از زمان دستگیری تا اعلام حکم حداکثر چقدر هست؟ برای خود من این پروسه دو سال طول کشید.

- استاد عزیز. شاید پرسش‌ام را درست بیان نکردم. دادگاه‌های انقلاب براساس اجازه ماده ۱۵۹ قانون اساسی تشکیل شده و کاملا قانونی است ولی نه برای رسیدگی به جرم سیاسی که تعریف قانونی دقیقی هم نشده است. آیا مطالبه معقول و مدنی ما می‌تواند عدم صلاحیت دادگاه باشد و نه لغو آن که برای مواد مخدر و جاسوسی و اقدام برعلیه امنیت و غیره است؟

در واقع فعالین سیاسی عقیدتی را با اتهام امنیتی بازداشت می‌کنند و در یک دادگاه غیرصالح بدون هیئت منصفه محاکمه می‌کنند.

- سوال من با افشاگری هست، راهنمایی کنید آقای خندان عزیز: ما از طریق میکروچیپ ایمپلنت کنترل می‌شویم. کنترل افراد با میکروچیپ ایمپلنت‌ها یا نوع جدیدش بدون آن، ما را با این ابزارها شنود می‌کنند، خیلی از سیاسیون و افراد رسانه‌ای و دیگران هم با این روش شنود می‌شوند. به این مسئله فوق‌العاده مهم توجه کنید. این مسئله فوق مخفی هست. تمام ارتباطات و جاسوسی‌ها اینگونه صورت می‌گیرند. ما را دریابید. ما زندانی شدیم، ما توی حصریم، ما شب و روز شکنجه می‌شویم، با امواج ماکروویو و با تکنیک‌های شستشوی ذهن. با این روش حتی می‌توانند ترور انجام بدهند.

- با سلام آقای خندان. لطفا کمی در مورد وضعیت فعلی زندان‌ها بگویید و نحوه مواجهه بازجوها با متهمین.

- باتوجه به مواضع مداخله‌گرانه برخی کشورهای غربی نسبت به مسائل ایران، آیا اعلام صریح متهمان حقوق بشری مبنی بر عدم دخالت دولت‌های متخاصم بیگانه در امور داخلی موجب کاهش آزار بر آنان نخواهد بود؟

- درود بر شما جناب خندان، با سلام به خانم ستوده و به امید آزادی ایشان، در جریان بازداشت 44 روزه بنده در دو سال پیش هستید، در این مدت که گوشی موبایلم دست اطلاعات بود، سارقین اموال کارخانه‌ام را غارت کردند و همسایگان هم هیچ کانال ارتباطی با خانواده‌ام نداشتند که اطلاع دهند، خسارتی که در جریان سرقت بر بنده وارد شد، یک طرف و بازداشت 44 روزه در بندهای 209 و 240 یک طرف، چند روز پیش یکی از دوستان مرجعی را در قوه قضائیه به نام حقوق شهروندی معرفی کرده و گفتند که برای پیگیری حقوق تضییق شده متهمین و زندانیان مفید است و خیلی هم پیگیری می‌کنند، به توصیه ایشان من هم شکایتی از وب سایت مربوطه پست کردم، خواستم ببینم شما هیچ اطلاع یا تجربه ای در رابطه با این کانال دارید؟ لینک صفحه طرح شکایت این است: http://hoghooghshahrvandi.ir/Default.aspx?tabid=5415&language=fa-IR

- رضا خندان: سلام آقای اشجاری، خیلی ممنونم. این مورد كه گفتید من اطلاعاتی ندارم. در دوره‌ی شاهرودی اما واحد حقوق شهروندی دایر كرده بودند كه كم و بیش فعال بود و در زمان لاریجانی تعطیل كردند.

- داوود رضوی به من گفت، تاکید می‌کرد که خوب رسیدگی می‌کنند.

جزوه مختصر "حقوق متهم" نوشته وکیل شجاع و مبارز؛ دکتر عبدالفتاح سلطانی و مهناز پراکند

 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید