رفتن به محتوای اصلی

همصدا با هم، برای تحریم انتخابات نمایشی مجلس!

همصدا با هم، برای تحریم انتخابات نمایشی مجلس!

همصدا با هم، برای تحریم انتخابات نمایشی مجلس!

يک ماه به برگزاری انتخابات مجلس یازدهم مانده است. این انتخابات در شرایطی برگزار می شود که نزدیک سه ماه از یکی از بزرگ‌ترين خیزش‌های اعتراضی و گسترده‌ی مردم طی چهار دهه‌ی گذشته و سرکوب خشن آن توسط حکومت می گذرد؛ هنوز هم جمهوری اسلامی از تعداد کشته ها و دستگیر شدگان در اعتراضات آبان‌ماه اطلاعی نداده است. کشور ما طی ماه‌های گذشته با رويدادهای پراهميت و تاثيرگذار در صحنه‌ی سياسی مواجه بوده‌است. ترور سلیمانی و بسيج حکومت برای خاکسپاری او، تلاش برای بهره برداری از آن، پرتاب چند موشک به پايگاه‌های نظامی آمريکا در عراق، شلیک موشک بە هواپیمای مسافربری اوکراینی توسط سپاه پاسداران و بدتر از آن، کتمانی که موجب برافروختن خشم مردم در جامعه و شکل گیری اعتراضاتی تند و رادیکال علیه نظام جمهوری اسلامی و رهبر دروغگوی آن شد.

جمهوری اسلامی در حالی که هم‌چنان هر مخالفی را به بند می کشد، دهان روزنامه نگاران، نویسندگان، فعالان جنبش کارگري، زنان، دانشجويان، فعالان محیط زیست و ... را بسته، آن‌ها را بازداشت و شکنجه کرده و در بيدادگاه ها به زندان های سنگين محکوم می کند و از بام تا شام دروغ تحویل مردم می دهد، برآن‌ است تا با گرم کردن تنور انتخابات از همین مردم سرکوب شده، رأی تأیید بگیرد. از سوئی، شورای نگهبان صلاحیت نزدیک به صد تن از نمایندگان دور قبل مجلس را، به دلیل عدم پایبندی آنان به اسلام رد می کند و تیغ نظارت استصوابی آن این بار حتی بر گردن کسانی که تا همین چندی پیش، در زمره "اصولگرایان" شناخته می شدند نیز وارد می آید. حالا دیگر در میان خود حکومتی ها هم "استصواب"، یعنی فقط آنانی که ذوب در شخص ولی فقیه باشند. از سوی دیگر، علی خامنه ای با چشم بستن بر مجموعه‌ی این اقدامات سرکوبگرانه، وقیحانه باز مردم را به شرکت در نمایش انتخابات فرمایشی دعوت کرده و از آن‌ها می خواهد تا با شرکت خود در انتخابات، به نظام مشروعیت بخشیده و آن را «بیمه» کنند.

انتخابات در جمهوری اسلامی هیچ گاه آزاد نبوده است. در این رژیم نه احزاب سیاسی و تشکل های مدنی آزادند و نه نشریات و رسانه‌ها و نه اطلاعات آزادنه مبادله می شوند؛ حق سخن گفتن و نوشتن آزادنه برای مخالفان حکومت وجود نداشته است و امروز بیش از پیش، اين حق لگدمال می شود. نهاد مجلس نیز به یک نهاد ابتر تبدیل شده است که زیر گیوتین حکم حکومتی و نظارت شورای نگهبان قادر نیست - حتی اگر بخواهد - تغییر مهمی ایجاد کند. تجربۀ "فراکسیون امید" در همین مجلس کنونی، که جز ناامیدی به بار نیاورده است، مبین ناتوانی مجلس در توازن قوای کنونی برای ایجاد تغییر در قوانین به سود مردم است.

نیروهای سياسی چپ، دموکرات و آزاديخواه در داخل و خارج کشور، اين انتخابات را یک نمایش دانسته و آن را نفی می‌کنند. حتی برخی از نيروهای اصلاح طلب نيز نمی‌خواهند هيزم تنوری باشند که آتش معرکه‌ی انتخابات فرمايشی مجلس را شعله ور می‌سازد. با توجه به اوضاعی که حکومت برای خود رقم زده و مناسباتی که با مردم برقرار کرده و ابتدائی ترین حقوق آنان را پایمال نموده است، اهميت دارد که جريان‌های سياسي صدای نه به این انتخابات را پر طنین کنند. انتخابات، امروز میدانی است که پیش روی نیروهای اپوزیسیون گشوده شده است، تا بر بستر نارضايتی گسترده‌ی مردم از حکومت و دروغ و ریائی که تحویل آن‌ها داده است، فضای تحريم انتخابات مجلس را شکل دهند. برای آن که جنبشی برای «نه!» به انتخابات فرمایشی شکل بگیرد، بسیار مهم و ضروری است که اقدامات پراکنده با یکدیگر درهم آمیزند؛ ما بر این باوریم که اگر همه‌ی جریاناتی که برای استقرار دموکراسی، خواهان گذار از جمهوری اسلامی هستند، با دعوت مردم به عدم حضور در پای صندوق‌های رأی، عليه انتخابات نمايشی مجلس یازدهم فعالیت نمایند، ضربه کاری به استبداد حاکم فرود می آید. در لحظه‌ی کنونی، تشویق به تحریم گسترده اين انتخابات، مدنی‌ترین روش اعتراض و مبارزه با رژیم حاکم است.

حزب چپ ایران (فدائیان خلق) از همه‌ی اعضا و دوستداران حزب می‌خواهد، با تأکید بر اهمیت تحریم انتخابات در شرایط کنونی، به ‌منظور زیر ضرب بردن جمهوری اسلامی، مردم را تشویق به عدم حضور در پای صندوق های رأی بکنند. ما وظیفه داریم که به سهم خود نگذاریم حکومت بار دیگر با فریب، دروغ و وعده های توخالی، بخشی از مردم را به پای صندوق های رأی بکشاند. هر رأی که از آنان دریغ شود، در صورت همگانی شدن، ضربه‌ی سنگين ديگری بر حکومت خواهد زد و ترس را در دل حکومت خواهد نشاند. اهمیت تک تک آرای خود را دریابیم و آن را برای به تسلیم کشاندن مستبدان حاکم به‌کار اندازیم. امروز رأی ما سلاح ماست، با آن به قلب استبداد شلیک کنیم.

حزب ما بار دیگر آمادگی خود را برای اتخاذ موضع مشترک با همه‌ی نیروهایی که درپی گذار از جمهوری اسلامی و اسقرار جمهوری سکولار و دموکرات در کشور هستند، اعلام می نماید.

 

هیئت سیاسی - اجرائی حزب چپ ایران (فدائیان خلق)

۳ بهمن ۱۳۹۸ ( ۲۳ ژانويه ۲۰۲۰)

دیدگاه‌ها

سیامک سلطانی

رفیق ارجمند اسماعیل امیری: کامنت شما بدون کمترین دخالتی، همانگونه که شما ارسال کرده بودید، انتشار یافته است. لطفاً اگر فکر می کنید که نیازمند تضحیح است، خودتان تصحیح لازم را انجام دهید و ارسال کنید. با احترام

پ., 30.01.2020 - 18:41 پیوند ثابت
پیر خسته

درشرایطی که تشکل فراگیری نیست، حزب در جامعه ایران حضور موثر ندارد و رسانه موثر و با نفوذی دراختیار نیست، چگونه می توان تحریم انتخابات را از تحریم انفعالی خارج ساخت؟ آیا راه کارهای مشخصی برای تحریم فعال وجود دارد؟ چگونه می توان تحریم انتخابات را به عرصه آگاهی بخشی به احاد مردم تبدیل کرد؟ هرتجربه مفیدی می تواند به اشتراک گذاشته شود تا باتحریمی موثر حاکمیت به چالش کشیده شود.

پ., 30.01.2020 - 16:19 پیوند ثابت
جواد

شایدخارج ازایران زندگی میکنی اگرداخل ایران باشی واین حرف رامیزنی جداازغافله عقب هستی آخرمردحسابی یک نماینده که حتی نمی خواهدازمنافع توده حمایت کندیک نماینده اصلاح طلب که سربه تنش بیرزدنشان بده .یادرخانه ای ویا خرج زندگی رانمی فهمی .برواقلا بایک بازنشسته صحبت کن ونظراورابپرس .من جدانمی فهمم چگونه چشم بروی این همه ستم میبندی .وشایدعاشق رای دادن به هروضعیتی هستی .چهل سال رای دادن فقط یک نمونه نشان بده که چگونه به نفع مردم تمام شد.

پ., 30.01.2020 - 11:28 پیوند ثابت
اسماعیل امیری

رفقای نشریه به پیش نظری به درج نظر من بیاندازید تا دریابید و متوجه شوید  در انعکاس نظر من خطای فنی اعمال شده . لطفا نسبت به رفع نقص فنی جهت در دسترس بودن کامنتد من اقدام بایسته انجام شود.
 

چ., 29.01.2020 - 22:01 پیوند ثابت
اسماعیل امیری

بیانیه حزب چپ فدائیان به اعضا و هواداران خود و اپوزوسیون توصیه می کند با دعوت مردم به عدم حضور در پای صندوق‌های رأی، عليه انتخابات نمايشی مجلس یازدهم فعالیت نمایند، ضربه کاری به استبداد حاکم فرود می آید. در لحظه‌ی کنونی، تشویق به تحریم گسترده اين انتخابات، مدنی‌ترین روش اعتراض و مبارزه با رژیم حاکم است." بیانیه آتشین و احساسی ست اما از شراره شهد انگیز این بیانیه کام افراطیون برآید و بر آنها شور افزاید تا سپس رجز خوانند آی مردم دیدید جریان چپ چگونه باعث خلوتی صندوق انتخابات شد و در برنده بودن مان کاری کردند کارستان. همچنین تحریم انتخابات زمینه ای را مهیا می کند تا افراطیون حاضر در خلوتِی صندوقها و غیاب منتقدین حامی نهادهای انتخابی را به خاک برساند.                 باور نمی کنید بهتر از این فرصت را چه کسی می تواند در اختیار افراطیون مستقر در نهادهای انتصابی قرار دهد؟ قطعا افراطیون جمهوری اسلامی حتی بدون تحریم کنندگان موفق شدند یاس و نومیدی بر مردم حاکم سازند تا تاکتیک خنثی سازی تلاش پارلمانترها را اجرائی کنند. اما نباید خارکش غول بیابان شویم. غول هسته سخت قدرت نتیجه ای را که از انتخابات آتی می خواهد و می جوید بُرد بی دردسر در انتخابات و غلبه کامل بر تفکر و جریان تاثیر نهادهای انتخابی است و حتما این برد را بی ما و با ما عاید خود خواهد نمود. بیاییم با کنار گذاردن سیاست تحریم اهداف از پیش تعیین شده افراطیون را خنثی سازیم. قطعا اتخاذ تاکتیک تحریم انتخابات نه برخاسته از رادیکالیسم و یا بیانگر پیشرو بودن نیست. سیاست تحریم بارها نشان داده سیاستی به غایت انفعالی و بی درونمایه ست. به توصیف رفیق مان طهماسب وزیری مبادا در انتخابات پیش رو رویدادی غیرقابل انتظار شگفت زده مان کند. رویدادی که در گذشته حادث شدند و مردم ایران دریافتند که پیشروان و قدائیان انها گام ها عقب تر از آنها هستند.

چ., 29.01.2020 - 15:54 پیوند ثابت

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید